Ποιοι θα κονταροχτυπηθούν για τα Χρυσά Βατόμουρα

advertisement

Παραδοσιακά λίγες ώρες πριν η Ακαδημία ανακοινώσει τις υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ, ορισμένοι σταρ του Χόλιγουντ παίρνουν την κρυάδα.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Χρυσών Βατόμουρων. Πρόκειται για τα αντί – Όσκαρ στα οποία βραβεύονται οι χειρότεροι της χρονιάς.

Οι υποψηφιότητες για το 2013 ανακοινώθηκαν στον ιστότοπο Razzies.com και μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι ερμηνείες ορισμένων από αυτούς που θεωρούνται οι επιφανέστεροι ηθοποιοί του Χόλιγουντ. H 34η απονομή των Βατόμουρων θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου μια ημέρα πριν την απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Υποψήφιος για τρία βραβεία Όσκαρ και κάτοχος μιας Χρυσής Σφαίρας, ο Τζόνι Ντεπ φιγουράρει πρώτος στη λίστα των Βατόμουρων για την ερμηνεία του στην ταινία «The Lone Ranger» (Μοναχικός Καβαλάρης).

Η βραβευμένη με Όσκαρ Χάλι Μπέρι είναι υποψήφια για το Βατόμουρο της Χειρότερης Γυναίκας Ηθοποιού για τους ρόλους της στις ταινίες «The Call» και «Movie 43», για το οποίο υποψήφια με… αξιώσεις είναι και η Ναόμι Ουότς, που προτάθηκε μεν το 2012 για βραβείο Όσκαρ, αλλά τώρα κινδυνεύει να λάβει το βραβείο αυτό για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Diana» και «Movie 43». Πάντως οι δυο κυρίες θα αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό των Λίντσεϊ Λόχαν, Σελίνα Γκόμες και Τάιλερ Πέρι.

Υποψήφιος είναι επίσης ο Άστον Κούτσερ, για το ρόλο του ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς, όπως επίσης και ο Άνταμ Σάντλερ, αλλά και ο Τζέιντεν Σμιθ.

Την 31η υποψηφιότητά του για Βατόμουρο έθεσε ο Σιλβέστερ Σταλόνε, όχι για έναν, αλλά για τρεις ρόλους: στις ταινίες «Grudge Match», «Bullet to the Head» και «Escape Match».

Η ταινία «Movie 43» έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες: Χειρότερης Ταινίας, Χειρότερου Σεναρίου, Χειρότερης Σκηνοθεσίας, Χειρότερου Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Χειρότερου Συνδυασμού Ηθοποιών.

Η ταινία «Grown Ups 2» (Οι Μεγάλοι 2) με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Σάντλερ ακολουθεί με 3 υποψηφιότητες: Χειρότερης Ταινίας, Χειρότερου Σεναρίου, Χειρότερου Remake, Rip off or Sequel. Για τη Χειρότερη Ταινία είναι επίσης υποψήφιες οι «After Earth», «A Madea Christmas» και «The Lone Ranger».

Μεταξύ των αξιοσημείωτων υποψηφιοτήτων είναι εκείνες της Lady Gaga και Κιμ Καρντάσιαν για τα Βατόμουρα του Χειρότερου Β΄ Γυναικείου Ρόλου αλλά και του υποψηφίου για βραβείο Όσκαρ σκηνοθέτη Νάιτ Σιάμαλαν, αυτή την φορά για το βραβείο Χειρότερης Σκηνοθεσίας για την ταινία «After Earth».