Τρεις συλλήψεις για πλαστά δελτία λαχείων

advertisement

Είχαν τυπώσει πλαστά κρατικά λαχεία καθένα από τα οποία “κέρδιζε”  100 ευρώ, και τα εξαργύρωναν σε πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π. στη Ρόδο.

Μετά από καταγγελίες πρακτόρων του νησιού όμως συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, ένας 30χρονος και οι δυο συνεργοί του, ηλικίας 30 και 32 ετών, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας και της απάτης.

Χθες το απόγευμα ο 30χρονος επιχείρησε να εξαργυρώσει ένα πλαστό (πρωτοχρονιάτικο) κρατικό λαχείο σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π., αλλά έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος τον καθυστέρησε,  ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές και συνέλαβαν τον 30χρονο δράστη.

Ο 32χρονος κατηγορούμενος συναισθανόμενος την πίεση από την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στις αστυνομικές αρχές. Οι τρεις κατηγορούμενοι από τις αρχές του χρόνου αναπαρήγαγαν πλαστά δελτία λαχείων χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή και χαρτί συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Στα πλαστά δελτία είχαν εντυπώσει αριθμούς σειράς που κέρδιζαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και στη συνέχεια τα εξαργύρωναν ένα-ένα σε διαφορετικά κάθε φορά πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π. στο νησί της Ρόδου.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 16 περιπτώσεις στις οποίες οι δράστες εξαργύρωσαν τα πλαστά λαχεία το χρονικό διάστημα από 10 έως 16-01-2014, αποκομίζοντας συνολικό όφελος 1.600 ευρώ. Επιπλέον στις 12-01-2014 διέπραξαν και μια απόπειρα εξαργύρωσης.

Κατασχέθηκαν:

• Δεκαέξι (16) πλαστά κρατικά λαχεία
• Μια (1) κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή
• Ένας (1) σαρωτής (scanner) εγγράφων
• Ένα (1) πολυμηχάνημα σάρωσης και έγχρωμης εκτύπωσης εγγράφων
• Διάφορες περιφερειακές συσκευές ηλεκτρονικών υπολογιστών