Κωδικός απαγωγή πολιτικού! Φόβοι στην αντιτρομοκρατική

advertisement

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, καθώς όλες οι πληροφορίες, αλλά και οι αναλύσεις των αρμόδιων κλιμακίων συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι οι τρομοκράτες ετοιμάζουν ένα εντυπωσιακό και αναβαθμισμένο χτύπημα εναντίον ανθρώπινου πλέον στόχου, μετά και τους φακέλους με σφαίρες που εστάλησαν χθες στο διοικητή της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλο και στο δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη.

 

 

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, οι Αρχές ασφαλείας, αξιοποιώντας στοιχεία της αντιτρομοκρατικής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο προπαρασκευαστικών ενεργειών ακόμα και για απαγωγές πολιτικών προσώπων, αλλά και δικαστικών λειτουργών, σε μία προσπάθεια να αποδώσουν έντονο συμβολικό χαρακτήρα στις ενέργειές τους.

 

Οι Αρχές ασφαλείας εξετάζουν την πιθανότητα αυτή, καθώς εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι στους κόλπους των τρομοκρατικών ομάδων έχουν παρεισφρήσει για τα καλά «σπεσιαλίστες» του είδους, Έλληνες και αλλοδαποί ποινικοί.

 

Όπως οι ταξιαρχίες. Πρόκειται για μεθόδους ανάλογες με εκείνες των Ερυθρών Ταξιαρχιών τη δεκαετία του 1970, όταν οι τρομοκράτες απήγαγαν και δολοφόνησαν τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Άλντο Μόρο.

 

Ήδη, καταγράφονται περίεργες κινήσεις επανόδου στην Αθήνα Ιταλών και Γερμανών εξτρεμιστών, που, μετά την έκτιση πολυετών ποινών φυλάκισης στις χώρες καταγωγής τους, είχαν έλθει στην Ελλάδα, αλλά απομακρύνθηκαν από την αστυνομία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», το τελευταίο διάστημα, ενισχύθηκε η φρούρηση 280 προσώπων «υψηλού κινδύνου» και παράλληλα πραγματοποιούνται περιπολίες έξω από τα σπίτια και τα γραφεία τους.