Έδιωξαν τους σχολικούς φύλακες, πήραν σχολικούς επιστάτες

advertisement

Νέα συγκέντρωση οργανώνουν οι σχολικοί φύλακες την ερχόμενη Δευτέρα, στις 9 το πρωί, αυτή τη φορά στην πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για σχολικούς επιστάτες στα σχολεία.

 

 

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

 

«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική και πιστή στις μνημονιακές της υποχρεώσεις απέναντι σε Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και τρόικα, μετά την κατάργηση του κλάδου των σχολικών φυλάκων, έρχεται σήμερα μέσω του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα (ΕΣΠΑ) να τοποθετήσει μέσω των διευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας επιστάτες στα σχολεία.

 

Η συμπεριφορά αυτή από μόνη της αποδεικνύει την χρησιμότητα και αναγκαιότητα που υπάρχει  στη φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων, στην ασφάλεια των παιδιών και τη σιγουριά του γονέα.

 

Η κυβέρνηση μέσα από ένα επικοινωνιακό τρικ του υπουργείου Παιδείας, αλλάζοντας το όνομα από σχολικός φύλακας σε επιστάτης, επιχείρησε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο «αναδιάρθρωσης» και «εξορθολογισμού» του Δημοσίου τομέα που προσπαθούν να μας πείσουν, αλλά η συνέχιση τις εξαθλίωσης των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και η κατάργηση κάθε κοινωνικού και εργασιακού δικαιώματος».