Βίντεο & Φώτο-Πάτρα: Ενδιαφέρον των Βρετανών για επενδύσεις στην Δυτική Ελλάδα

advertisement

Το ενδιαφέρον Βρετανών επιχειρήσεων και εταιρειών να δραστηριοποιηθούν και να επενδύσουν στην Δυτική Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα κατά την συνάντηση που είχε ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα John Kittman, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα.

 

Ο κ. Kittman, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης βρέθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα, οπού μαζί με τον κ. Κατσιφάρα συζήτησαν και αναφέρθηκαν στους τομείς συνεργασίας των δυο πλευρών.

“Αυτή η περιοχή έχει θετική προοπτική τόσο λόγω του τουρισμού όσο και γιατί αποτελεί την πύλη εξόδου της Ελλάδας στην Ευρώπη”, επεσήμανε ο Πρέσβης της Μ. Βρετανίας, για να προσθέσει πως ήδη “δυο εταιρείες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους σχετικά με τους υδρογονάθρακες σε Κατάκολο και Πατραϊκό Κόλπο”.

“Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει αποκτήσει ένα γεωπολιτικό ενδιαφέρον, που προκύπτει από την εξόρυξη των υδρογανανθράκων”, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας για να καταλήξει πως αυτό της “δίνει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα τόσο εντός του Ελλαδικού χώρου όσο και ανάμεσα στις Περιφέρειες της Ευρώπης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα κατά την διάρκεια της συνάντησης των δυο ανδρών, δόθηκε στην Καινοτομία. Συγκεκριμένα αναζητήθηκαν οι τρόποι επικείμενης συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με την Μ. Βρετανία στους τομείς Καινοτόμων Δράσεων, για το λόγο αυτό μάλιστα και προς αυτή την κατεύθυνση ο Βρετανός Πρέσβης, επισκέφθηκε και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

“Ήρθα για να μάθω ο ίδιος τι γίνεται σε τομείς της οικονομίας που βάσει τους έχουν την Καινοτομία”, δήλωσε ο κ.  Kittman

“Προσεγγίσαμε τομείς που αφορούν στην έρευνα, τον πόλο της Καινοτομίας, τις ευκαιρίες που μπορεί να δώσει η έρευνα στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος”, επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.

Η προώθηση αγροτικών που παράγουν σε μεγάλο βαθμό η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία, ο τουρισμός, η κρουαζιέρα ήταν μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση στο πλαίσιο της συνάντησης του Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην χώρα μας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος.