Δήλωση “βόμβα” από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια: Φέτος θα είναι η τελευταία μου χρονιά!

advertisement

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές… γρίφοι του Κάρολου Παπούλια κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με συνεργάτες του στην προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς και με δημοσιογράφους, κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης  πίτας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε συγκινημένος λέγοντας στους συνεργάτες του: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για όλες τις στιγμές που ζήσαμε μαζί, θα έχω πάντα τις αναμνήσεις που μου χαρίσατε. Φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά!».

Η αποστροφή αυτή του κ. Παπούλια προκάλεσε την απορία των παρευρισκομένων και του  υπενθύμισαν ότι παραδίδει την προεδρία τον Μάρτιο του 2015, άρα θα ξανακόψει πίτα.

Χαμογελώντας αινιγματικά ο Κάρολος Παπούλιας απάντησε: «Είστε καχύποπτοι. Είμαστε θνητοί, του χρόνου μπορεί να μην έχει ο φούρναρης ούτε… ξύλα ούτε να ψήσει!» είπε αστειευόμενος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όμως, δεν έμεινε μόνο εκεί.

Σε ερώτηση αν βλέπει αναταράξεις, απάντησε: «Ελπίζω να μην έχουμε. Χρειαζόμαστε ησυχία. Οι αναταράξεις στην κορυφή και όσο πιο ψηλά πας, γίνονται όλο και πιο έντονες» για να προσθέσει με στόμφο: «Πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση και να δώσουμε μία κλωτσιά στην Τρόικα».

Ερωτηθείς αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ο κ. Παπούλιας ήταν επίσης αινιγματικός: «Εγώ θα είμαι εδώ. Τον Μάρτιο θα παραδώσω».
Τέλος, σχετικά με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τους Δικαστικούς και την ανακοίνωση που του έστειλαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Θα μπορούσα να στείλω και εγώ.  Αλλά δεν το κάνω. Μεταξύ τύρου και αχλαδιού θα τους δώσω την απάντηση.