Γρηγοράκος: “Όσοι δεν απογραφούν σε 15ημέρες θα απολυθούν”

advertisement

Την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο θα δουν όσοι εργαζόμενοι νομικών προσώπων των δήμων δεν απογραφούν τις επόμενες δυο εβδομάδες προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Αν δεν απογραφούν θα απολυθούν όλοι. Από τους 750 (φορείς) έχουν απογραφεί οι 361. Οι υπόλοιποι είπαμε προχθες με τον υπουργό και στο υπουργικό συμβούλιο ότι όποιος σε 15 μέρες δεν έχει απογραφεί σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Τι θα γίνει; Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές είναι 12.815, έχουν απογραφεί οι μισοί, 5.464. Δεν μας απαντάνε. Πάμε στην Ενιαία Γραμμή Πληρωμών και λέμε δεν πληρώνεστε. Εμείς θέλουμε να δούμε ποιος δουλεύει στους δήμους και τι δουλειά κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοράκος αναφερόμενος στην απροθυμία των δημάρχων να δώσουν τα στοιχεία που τους ζητούνται.

Ο Ν. Βούτσης ανταπάντησε πως είναι δυνατόν να λειτουργήσουν οι δήμοι με μειωμένο το 60% του προσωπικού τους δεν έλαβε βέβαια καμία απάντηση επ’ αυτού ενώ όταν μίλησε για την συρρίκνωση των δομών των δήμων ο κος Γρηγοράκος μας διαβεβαίωσε ότι: “οι κοινωνικές δομές των δήμων δεν έχουν πειραχθεί καθόλου…” (!!!)

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη δραματική κατάσταση που βρίσκονται οι δήμοι της χώρας καθώς και τα σεμινάρια κοινωνικού αυτοματισμού που επιδίδεται η κυβέρνηση με την πολιτική της αυτή.