Παρέμβαση Κ. Χριστόπουλου για το Πατρινό Καρναβάλι

advertisement

Ο επικεφαλής της «Νέας Πόλης», Κώστας Χριστόπουλος, με αφορμή την επικείμενη τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Πάτρα ετοιμάζεται για την τελετή έναρξης του Καρναβαλιού. Δεκάδες συμπολιτών μας εργάστηκαν και εργάζονται εντατικά, αφιλοκερδώς και μη, προκειμένου η Πόλη να δείξει το καλό της πρόσωπο σε όλη την Ελλάδα και να δημιουργηθούν συνθήκες για την αύξηση της επισκεψιμότητας την Καρναβαλική περίοδο.

Δυστυχώς, η απερχόμενη δημοτική Αρχή εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κοντόφθαλμα το θεσμό και να μην αξιοποιεί τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που προσφέρει η μεγάλη Καρναβαλική γιορτή της Πάτρας.

Μετά από την ζημιά που προκλήθηκε στο κύρος του θεσμού από το οικονομικό «άνοιγμα» στο ταμείο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πατρινό Καρναβάλι, οφείλαμε να ακολουθήσουμε μια πιο επιθετική πολιτική προβολής και δημοσιότητας του θεσμού.

Αντ’ αυτού διαπιστώνουμε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος και οι συνεργάτες του ακολουθούν μια τακτική, η οποία συμπυκνώνεται στη φράση: Καρναβάλι να γίνει, κι ό,τι γίνει…

Είναι άξιοι επαίνων οι εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού, οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες, καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να διοργανωθούν οι φετινές εκδηλώσεις με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην παράδοση της Πόλης μας.

Η Νέα Πόλη δεν δικαιολογεί την εσωστρεφή πολιτική που έχει υιοθετήσει η απερχόμενη δημοτική Αρχή. Καλούμε τον κ. Δημαρά και τους συνεργάτες του, να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους φορείς του τουριστικού κλάδου της Πάτρας, έστω την ύστατη ώρα, προκειμένου να προβληθεί θετικά το «Καρναβάλι της Ελλάδας» σε κάθε γωνιά της χώρας, ώστε να προσελκυστούν επισκέπτες στην Πόλη μας.