Πριν επιτεθεί στον Σαμαρά είχε χαρακτηρίσει πατσαβούρα τον Ρομπάι

advertisement

Η Deutsche Welle αποκαλύπτει ειρωνείες του Φάρατζ προς τον Σαμαρά που δεν είδαν χθες το φως της δημοσιότητας. Όλα έγιναν μόλις ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι επήλθε μία κατ΄αρχήν συμβιβαστική λύση στη δύσκολη διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση της κοινοτικής οδηγίας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, γνωστής ως MIFID.

 

Διαβάστε το σχόλιο που έκανε τότε ο Φάρατζ.

”Φαντάζομαι τον κόσμο να χορεύει στους δρόμους της Αθήνας. Μπορεί η χώρα σας, έχοντας λάβει κακές συμβουλές από την Goldmann Sachs, να εντάχθηκε σε ένα νόμισμα που δεν της ταίριαζε, μπορεί να είναι άνεργοι το 30% των Ελλήνων, μπορεί να προελαύνει ένα νεοναζιστικό κόμμα ή να έγινε τρομοκρατική επίθεση στη γερμανική πρεσβεία, αλλά μην ανησυχείτε για όλα αυτά από τη στιγμή που ο τρίλογος για τη MIFID ολοκληρώθηκε με επιτυχία”.

 

Το προφίλ του Φάρατζ

Ο Βρετανός που πριν λίγες ημέρες συναντήθηκε με τον Πάνο Καμμένο στο Λονδίνο θεωρείται πως έχει στην τσέπη του στις ευρωεκλογές ένα ποσοστό της τάξης του 15%, κατεδαφίζοντας έτσι το κόμμα των τόρυς.

 

Ο Νάιτζελ Πολ Φάρατζ είναι αρχηγός του κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UK Independence Party -UKIP) γνωστός για την ευφράδεια και τον δηκτικό του λόγο ενάντια στο Ευρώ.

Αυτή την στιγμή είναι μέλος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αντιπροσωπεύοντας την Νοτιοανατολική Αγγλία και μαζί με τον Φραντσέσκο Σπερόνι διαχειρίζεται την ευρωπαϊκή ομάδα “Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας”.

 

Στο καταστατικό της ομάδας η πρώτη παράγραφος αναφέρει τον πολιτικό σκοπό ως εξής:

”Η ομάδα είναι ανοιχτή σε βουλευτές που συμμερίζονται μια Ευρώπη Ελευθερίας και δημοκρατίας και αναγνωρίζουν την διακήρυξη των δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και την κοινοβουλευτική δημοκρατία”.

 

Κύριο χαρακτηριστικό τόσο του Φάρατζ όσο και της ομάδας είναι ο σκεπτικισμός και η εναντίωση στην νομισματική ένωση της Ευρώπης. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως φιλελεύθερο και συντηρητικό.