Πάτρα: Στο Πειθαρχικό παραπέμπονται τρεις υπάλληλοι για το σκάνδαλο των Δημοτικών Κοιμητηρίων

advertisement

Στο Πειθαρχικό παραπέμπονται  τρεις υπάλληλοι των Δημοτικών Κοιμητηρίων  για το σκάνδαλο των νεκροταφείων μετά από μαραθώνια συνεδρίαση της Εκτελεστικής  Επιτροπής σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις από τους τέσσερις υπαλλήλους που εμπλέκονται στον χορό της ασυδοσίας που επικρατούσε επί χρόνια στα Δημοτικά Κοιμητήρια, αποφασίστηκε να παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό μετά το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που τους αποδίδει ευθύνες ότι, είτε εν γνώση τους είτε λόγω αμέλειας άφηναν να γίνονται σημεία και τέρατα στη διαχείριση των δημοτικών νεκροταφείων.

 

Ο τέταρτος υπάλληλος τιμωρήθηκε προς το παρόν με δύο μήνες στέρησης μισθού, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι εμπλέκεται και σε άλλη υπόθεση.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο των υπαλλήλων αναμένεται να βάλει τις  μέγιστες ποινές καθώς πλέον αποτελείται από ανώτατους δικαστικούς.

Παράλληλα η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να σταλεί στον Εισαγγελέα ολόκληρο το πόρισμα που αφορά και υπαλλήλους που δεν είναι πλέον εν ενεργεία.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς, με εντολή του οποίου κινήθηκε όλη η διαδικασία τόνισε ότι  η κατεύθυνση είναι να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο και επεσήμανε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν σε όλους  όσοι είναι υπεύθυνοι για το πάρτι της ντροπής στα δημοτικά νεκροταφεία.