Από την «Οδύσσεια» στον Κ. Π. Καβάφη με τον συνθέτη – πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου και τον πατρινό ποιητή Διονύση Καρατζά

advertisement

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας,  συμμετέχοντας στον εορτασμό του έτους Κ.Π. Καβάφη,  παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων τη συναυλία – παράσταση Από την «Οδύσσεια» στον Κ. Π. Καβάφη με τον συνθέτη – πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου και τον πατρινό ποιητή Διονύση Καρατζά.

 

Ο Θοδωρής Οικονόμου είναι συνθέτης – πιανίστας  και o μοναδικός Έλληνας συντελεστής τον οποίο επέλεξε ο κορυφαίος δημιουργός και σκηνοθέτης Robert Wilson να γράψει την μουσική για την «Οδύσσεια»,  μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του ιστορικού PICCOLO TEATRO την οποία είδαν πάνω από 60.000 θεατές στην Αθήνα και στο Μιλάνο και η οποία απέσπασε τις πλέον κολακευτικές κριτικές.

Ο Πατρινός ποιητής Διονύσης Καρατζάς έχει δημοσιεύσει πολλές ποιητικές συλλογές. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά και έχουν μελοποιηθεί από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Ηλία Ανδριόπουλο και τον Γιώργο Ανδρέου.  Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Ένωσης Δημιουργών Ελληνικού Τραγουδιού (Ε.Δ.Ε.Τ.). Υπήρξε βασικός συνεργάτης του πατρινού περιοδικού “Υδρία” από το 1973 έως το 1985 και ιδρυτικό μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Ποίησης έως το 1985.