Σκάνδαλο ΤΤ: Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο Βαρώτσης

advertisement

Με τον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΤΤ, Μάριο Βαρώτση, άνοιξε ο κύκλος των απολογιών για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο Μ. Βαρώτσης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και σε υπόμνημα 70 σελίδων που κατέθεσε  ισχυρίζεται ότι οι δανειοδοτήσεις έγιναν με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τις συνθήκες που θα επικρατούσαν στην αγορά τρία χρόνια αργότερα.

Επίσης χαρακτήρισε νόμιμη και τη σύμβαση εξαγοράς από το ΤΤ της εταιρείας έκδοσης πιστωτικών καρτών BESTLINE, συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά, οποίος αναμένεται να απολογηθεί αύριο, από την ιδιωτική κλινική που νοσηλεύεται.

Τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΤΤ Χαράλαμπος Γιαγκούδης και Φωτεινή Κρέστα.

Ο Μάριος Βαρώτσης μετήχθη στον ανακριτή της υπόθεσης Γ. Ανδρεάδης, προκειμένου να λογοδοτήσει για τις κατηγορίες της απιστίας και της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης παραμένει στις φυλακές του Μαλτεπέ της Κωνσταντινούπολης, αναμένοντας την έκδοσή του στην Ελλάδα. Αίτημα για την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσής του κατέθεσε ο δικηγόρος του στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εκδόσεων.

Η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εντοπίζει ζημία που υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ.

Το πόρισμα αποτέλεσε βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων.