Πάτρα: 1η Συνεδρίαση για το 2014 του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων

advertisement

Από την Αντιδημαρχία Παιδείας γίνεται γνωστό το εξής: 66 μαθητές -Δημοτικοί Σύμβουλοι Στ’ τάξης και 19 εκπαιδευτικοί από 12 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πατρέων, θα συναντηθούν την Τετάρτη 15  Ιανουαρίου 2014 και ώρα 9:00-12:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων στο λιμάνι της Πάτρας, ολοκληρώνοντας έτσι την 1η Φάση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν μαθητές οι οποίοι μετά από την εκλογική διαδικασία που προηγήθηκε στα σχολεία τους, επιλέχθηκαν από τους συμμαθητές τους προκειμένου να τους εκπροσωπήσουν.

Στις 15 Ιανουαρίου οι μαθητές – εκπρόσωποι, με τη βοήθεια των δασκάλων τους και των στελεχών του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων, θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να μοιραστούν με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Ανδρέα Φίλια, τις προτάσεις των συμμαθητών τους για τις δράσεις που επιθυμούν να αναλάβουν σε συνεργασία με το Δήμο προκειμένου να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους στο χώρο του σχολείου.

Σκοπός του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων του Δήμου Πατρέων, ενός πρωτοποριακού θεσμού Πανελλαδικά, είναι η ανάδειξη της παιδαγωγικής του αξίας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών. Ειδικότερα, στοχεύει στο να αποκτήσουν οι μαθητές την εμπειρία της συμμετοχής στα κοινά, να εκπαιδευτούν σε δημοκρατικές διαδικασίες και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες στο χώρο της σχολικής κοινότητας.

Ο συγκεκριμένος θεσμός είναι μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Πατρέων και υλοποιείται με την επιστημονική ευθύνη του Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας.

Φέτος έχουν την ευκαιρία συμμετοχής 325 μαθητές της ΣΤ’ τάξης των παρακάτω Δημοτικών σχολείων: 9ο , 12ο,15ο, 17ο, 36ο, 45ο, 49ο, 50ο, 62ο, 65ο, 1ο Οβρυάς, 2ο Παραλίας.

Οι εργασίες της συνάντησης θα μεταδοθούν σε ζωντανή μετάδοση διαμέσου της ιστοσελίδας του Δήμου Πατρέων :

http://www.e-patras.gr/web/guest/municipality/city-council/live ( Ο Δήμος   Δημοτικό Συμβούλιο   Ζωντανή Σύνδεση με ΔΣ )

Πληροφορίες: τηλ. 2610226948& 2610623290 και http://dspp.sch.gr