Κλειστά φέτος τα σχολεία την εβδομάδα της Καθαράς Δευτέρας!

advertisement

Η «Λευκή Εβδομάδα», ο θεσμός που υφίσταται εδώ και χρόνια στην Ευρώπη, έρχεται και στην Ελλάδα και θα εφαρμοστεί πιθανότατα για πρώτη φορά φέτος μετά την Καθαρά Δευτέρα με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

 

Οι… τυχεροί της υπόθεσης θα είναι οι μαθητές καθώς το χρονικό διάστημα μετά την Καθαρά Δευτέρα, στις 4-7 Μαρτίου θα κλείσουν τα σχολεία για διακοπές, και έτσι οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μαζί με τα παιδιά τους… τα βουνά και όχι μόνο!

Σύμφωνα με πληροφορίες,, οι μαθητές θα απολαύσουν αποκριάτικες διακοπές διάρκειας 9 ημερών αφού τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου και θα ανοίξουν τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου.

Ο Μάρτιος όμως φαίνεται ότι θα συνεχίσει να αποτελεί περίοδο διακοπών καθώς λόγω του γεγονότος ότι η 25 Μαρτίου είναι φέτος Τρίτη οι γιορτές των σχολείων αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθούν στις 24 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα. Έτσι οι μαθητές μετά τις διακοπές της περιόδου 1-9 Μαρτίου θα έχουν και άλλο ένα τετραήμερο μέσα στο Μάρτιο και συγκεκριμένα από τις 22 έως και τις 25 Μαρτίου. Αν αφαιρέσει κανείς τα Σαββατοκύριακα οι μέρες όπου θα πραγματοποιηθούν μαθήματα είναι μόλις 14!

Το αίτημα αυτό το είχαν υποβάλει οι ξενοδοχείο και μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν καταθέσει αντίστοιχες προτάσεις που όμως τελικά δεν υιοθετήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας.