Ηλεία: Απεγκλωβίστηκε 50χρονος- Απειλούσε να ανατινάξει το σπίτι του!

advertisement

Απεγκλωβίστηκε 50χρονος στην Ηλεία, που οχυρώθηκε στην οικία του, απειλώντας να βάλει φωτιά με χρήση φιάλης υγραερίου

Το περιστατικό έληξε μετά από έγκαιρη επέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας και την συμβολή του ειδικού διαπραγματευτή της Ελληνικής Αστυνομίας

 

Στον 50χρονο, μετά τον απεγκλωβισμό του, παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη από την Ψυχολόγο του Σώματος

Απεγκλωβίστηκε, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ένας 50χρονος ο οποίος είχε οχυρωθεί στην οικία του απειλώντας να βάλει φωτιά με χρήση φιάλης υγραερίου.

Ειδικότερα χθες (10-1-2014) το μεσημέρι, στο Νεοχώρι Κυλλήνης, ο 50χρονος αφού έβγαλε τη 81χρονη μητέρα του από την πατρική του οικία, για προσωπικούς τους λόγους, οχυρώθηκε σε αυτή απειλώντας ότι θα ανατιναχθεί βάζοντας φωτιά με χρήση μεγάλης φιάλης υγραερίου που κατείχε.

Στο σημείο μετέβηκε άμεσα, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ο ειδικός διαπραγματευτής της Αστυνομικής Διεύθυνσης και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή.

Μετά την πάροδο διαπραγματεύσεων περίπου τριών ωρών, ενεργήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, Ταξίαρχος κ. Ανδρικόπουλος Αριστείδης με αστυνομική δύναμη, κατάφεραν να εισέλθουν στην οικία, να ακινητοποιήσουν και να απεγκλωβίσουν τον 50χρονο.

Σημειώνεται ότι, η αστυνομική επιχείρηση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου διασφαλιστεί η ζωή του 50χρονου και αποτραπούν σοβαρές υλικές ζημιές, καθότι ήδη από το σπίτι, διαχεόταν πολύ έντονη μυρωδιά υγραερίου ενώ παράλληλα στο χώρο ήταν ανοικτή και μια ξυλόσομπα.

Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη του περιστατικού ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας ενώ στον 50χρονο μετά από τον απεγκλωβισμό του παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη από την Ψυχολόγο Σώματος