Προφυλακιστέοι Γερμενής – Ηλιόπουλος. Αντίδραση Χρυσής Αυγής

advertisement

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέως, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Μετά από πολύωρη διάσκεψη οι εφέτες και ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάνθηκαν ότι οι δύο βουλευτές κρίνονται προφυλακιστέοι για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκιση στους συγκεντρωμένους, αυτοί ξέσπασαν σε συνθήματα αποδοκιμασίας κατά των δικαστών, των δημοσιογράφων και του πρωθυπουργού.

Η απολογία του βουλευτή Κορινθίας, Στάθη Μπούκουρα, ορίστηκε για τις 10 το πρωί της Κυριακής.

Δικηγόρος Ηλιόπουλου: Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η απόφαση κράτησης

«Ήταν μια διεργασία στην οποία εξαντλήθηκαν όλα τα στοιχεία του κατηγορητηρίου που υπήρχαν εις βάρος του κ. Ηλιόπουλου. Δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο, επιβαρυντικό, εις βάρος του, παρά ταύτα η απόφαση περί προσωρινής του κράτησης, είναι μία απόφαση που δεν στηρίζεται στα στοιχεία που επιβάλλει ο νόμος και μας προβληματίζει ιδιαίτερα», δήλωσε ο συνήγορος του βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Παναγιώτης Βλάσσης.

Μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης του βουλευτή της Χ.Α, Γιώργου Γερμενή, η σύζυγός του έκανε την εξής δήλωση.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή για την απόφαση προφυλάκισης.

Η Χρυσή Αυγή για την προφυλάκιση των βουλευτών της

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής, μετά την απόφαση που έκρινε προφυλακιστέους τους βουλευτές της, Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο

Στην ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή αναφέρει:

«Χούντα προδοτών: Στη φυλακή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τις ιδέες τους!

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν πριν από λίγο από τους ανακριτές οι Συναγωνιστές – βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Οι δύο Συναγωνιστές θα περάσουν το βράδυ στην ΓΑΔΑ και αύριο το πρωί θα μεταφερθούν στον Κορυδαλλό.

Ο βρώμικος πόλεμος του συστήματος ενάντια στο νόμιμο πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται αμείωτος! Οι Έλληνες Εθνικιστές δεν λυγίζουν – Οι Ιδέες δεν φυλακίζονται!

Σήμερα καταλύθηκε το Σύνταγμα, το Πολίτευμα και η Λαϊκή κυριαρχία. Η εντολή για την προφυλάκιση των βουλευτών είχε δοθεί από τον Σαμαρά και την ανθελληνική χούντα του Μνημονίου.

Κανένα απολύτως στοιχείο δεν προέκυψε κατά των Συναγωνιστών Γερμενή και Ηλιόπουλου. Οι μόνες ερωτήσεις που δέχθηκαν αφορούσαν τις απόψεις, τις ιδέες και τις πολιτικές τους θέσεις.

Την ώρα που όλοι οι κλέφτες, οι απατεώνες και τα λαμόγια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κυκλοφορούν ελεύθερα, ο Αρχηγός και 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στην φυλακή παράνομα και αντισυνταγματικά.

Σήμερα το σύστημα απέδειξε πως τρέμει το νόμιμο πολιτικό Αγώνα της Χρυσής Αυγής. Καλούμε σύσσωμο τον ελληνικό λαό να στηρίξει αυτόν τον αγνό και ανιδιοτελή αγώνα για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τα ξένα δεσμά.»