Πάτρα: “Μετακομίζει” το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας στους παλιούς Μύλους Αγίου Γεωργίου

advertisement

Ανοίγει πια οριστικά ο δρόμος για την μεταφορά των εγκαταστάσεων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας στον χώρο των παλαιών Μύλων Αγίου Γεωργίου, στο τέλος της οδού Νόρμαν (και Όθωνος Αμαλίας).

Ο χώρος ο οποίος είναι πλέον ιδιοκτησίας του Υπεραστικού ΚΤΕΛ χρησιμοποιείται σήμερα ως υπάιθριο πάρκινγκ για την στάθμευση των λεωφορείων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Άλφαβήτα» των Δημήτρη Αβραμίδη και Απόστολου Βουλδή στον «Αντέννα Πάτρας 105.3″ ο Αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Λοτσάρης ανέφερε ότι την Τετάρτη η αρμόδια Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε το αίτημα της μετεγκατάστασης του σταθμού των λεωφορείων, μετά και την τροποποίηση του σχετικού νόμου που ορίζει ποιες δραστηριότητες μπορούν να φιλοξενούνται κοντά σε Ιερούς Ναούς.

Έως τώρα απαγορευόταν η εγκατάσταση σταθμού λεωφορείων σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων από Ιερό Ναό. Τώρα, με την αλλαγή του νόμου από το Υπουργείο Υποδομών, η απόσταση μειώθηκε στα 50 μέτρα και άρα δεν υφίστανται νομικά εμπόδια από την γειτνίαση του σταθμού με τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου.

Πάντως, είναι γνωστό ότι η εγκατάσταση του σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στους Μύλους Αγίου Γεωργίου έχει προκαλέσει στο παρελθόν μεγάλες αντιδράσεις από τους συνοίκους αλλά και από δημοτικές παρατάξεις.