Πάτρα: Συνελήφθησαν 4 διακινητές και 30 παράνομοι μετανάστες στο Λιμάνι

advertisement

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, διακινητών και παράνομων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 16/12/2013 έως 6/1/2014.

Ειδικότερα συνελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Πάτρας, τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, (δύο υπήκοοι Συρίας, ένας Αλβανός και ένας Ιρακινός) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για διευκόλυνση μεταφοράς πέντε παράνομων μεταναστών, στην Ιταλία.

Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν άλλοι τριάντα αλλοδαποί, (υπήκοοι Συρίας, Αλβανίας, Καμερούν, Πακιστάν και Νιγηρίας), οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος ενός υπηκόου Αλβανίας, που επιχείρησε να διαφύγει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών για ληστεία.

Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν πολλά πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ένα Ι. Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, ενώ όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές όπου μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.