Πάτρα: Σε χαμηλά επίπεδα τα ποσοστά αιθαλομίχλης χθες

advertisement

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι από τις καθημερινές μετρήσεις που λαμβάνονται από τους σταθμούς μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας σε δυο σημεία στην Πάτρα (πλατεία Δροσοπούλου και πλατεία Γεωργίου), ο ημερήσιος μέσος όρος συγκέντρωσης αιωρουμένων σωματιδίων για χθες 7 Ιανουαρίου 2014 ήταν μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα ήταν ο εξής:

Στον σταθμό της πλατείας Δροσοπούλου ήταν 49 μg/m3, ενώ στον σταθμό της πλατείας Γεωργίου ήταν 33 μg/m3.

Οι τιμές αυτές είναι μικρότερες από την ημερήσια οριακή τιμή, η οποία ορίζεται στα 50 μg/m3.

Να σημειωθεί πως υψηλότερες ωριαίες τιμές συγκεντρώσεων παρατηρούνται τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Βάσει της ΚΥΑ 70601/23-12-2013 (ΦΕΚ 3272/Β/13) και για την προστασία της υγείας των πολιτών παρακαλούνται προληπτικά, κυρίως τις απογευματινές έως βραδινές ώρες, άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και παιδιά, να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες, βρίσκεται σε ετοιμότητα και συνεχώς πραγματοποιεί ελέγχους προκειμένου να ενημερώνει τους πολίτες για τυχόν αύξηση των τιμών του ημερήσιου μέσου όρου συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων.

Επαναλαμβάνεται πως στις άλλες πόλεις της Περιφέρειας δεν υπάρχουν εγκατεστημένοι σταθμοί μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ προσπαθεί να προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει την ιστοσελίδα με τις μετρήσεις της προηγούμενης ημέρας και θα ενημερώσει τους πολίτες αν απαιτείται κάποια σύσταση για την προστασία της υγείας τους.