Είχαν προειδοποιήσει για τον Ξηρό

advertisement

Η άδεια του Χριστόδουλου υπεγράφη μόλις μία μέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στον Γερμανό πρέσβη

 

Ερωτηματικά προκαλεί η είδηση πως η άδεια που δόθηκε στον Χριστόδουλο Ξηρό και που ήταν αυτή που του έδωσε την ευκαιρία να δραπετεύσει, υπεγράφη μόλις μία μέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη που απασχόλησε όχι μόνο την ελληνική επικαιρότητα αλλά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Εθνος ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός είχε πάρει συνολικά 7 άδειες σε διάστημα 16 μηνών. Ομως το τελευταίο του αίτημα υπεγράφη την επομένη του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Χαλάνδρι.

Την ίδια στιγμή γίνεται γνωστό ότι πριν από έξι μήνες η Ασφάλεια είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους φυγής επικίνδυνων κρατουμένων

Η προειδοποίηση που είχε διατυπώσει εγγράφως τον περασμένο Ιούνιο η Διεύθυνση Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και έπεσε στο κενό, επαληθεύτηκε προχθές το βράδυ με τη φυγή του καταδικασμένου τελεσιδίκως ως δολοφόνου της 17 Νοέμβρη, Χριστόδουλου Ξηρού.

Το έγγραφο της Ασφάλειας, το οποίο αγνοήθηκε έγραφε επί λέξει:

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στην υπηρεσία μας στοιχεία, ικανός αριθμός κρατουμένων που λαμβάνον άδεια δεν επιστρέφουν στα σωφρονιστικά καταστήματα μετά τη λήξη αυτής και εξακολουθούν να συμμετέχουν ενεργά στη βαρύνουσα εγκληματικότητα, γεγονός που επιβαρύνει ιδιαίτερα τη δημόσια ασφάλεια της χώρας (επηρεάζουν σε αριθμό πολλαπλάσιο του αριθμού τους την εγκληματικότητα) και την επιχειρησιακή δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, σπατάλη ανθρώπινων πόρων και μέσων επί μακρό χρονικό διάστημα για τον εντοπισμό και την εκ νέου σύλληψη τους), ενώ κλονίζει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών».