Ηλεία: Εφοδος του ΣΔΟΕ στην εισπρακτική εταιρεία των υιών Σιούφα

advertisement

Τις διασυνδέσεις και τις διαδρομές της δικηγορικής εταιρείας των υιών Σιούφα, διερευνά το ΣΔΟΕ που, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εντολή εισαγγελέα  έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες έρευνες και έχει ήδη συλλέξει τιμολόγια και άλλα έγγραφα, που τη συνδέουν με την μεγάλη εισπρακτική πρώην δικαστικού επιμελητή, τον ρόλο και λειτουργία της οποίας αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, τις τελευταίες 20 ημέρες το ΣΔΟΕ έχει κάνει εφόδους και στα γραφεία της δικηγορικής εταιρίας των αδελφών Σιούφα αλλά και της εισπρακτικής που έχει έδρα στην Ηλεία.

Παρότι ο ιδιοκτήτης της φέρεται να υποστήριξε με υπεύθυνη δήλωση πως δεν υφίσταται πλέον σχέση με την εταιρία των υιών του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, κυρίου Δημήτρη Σιούφα, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν κατασχέσει έγγραφα και τιμολόγια που αναμένεται να ρίξουν φως στο πώς έπαιρνε τις δουλειές η εισπρακτική εταιρία αλλά και αν δρούσαν στα νόμιμα πλαίσια οι εκπρόσωποί της ή σαν «μπράβοι» όπως ανέφεραν σχετικές καταγγελίες.

Η έρευνα ξεκίνησε από αναφορές πολιτών για τις πρακτικές που εφάρμοζε η εισπρακτική εταιρία, αλλά ο εισαγγελέας φαίνεται πως έκρινε σκόπιμο να διαπιστώσει και τους λόγους για τους οποίους η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε καταφέρει να «μονοπωλήσει» σχεδόν το 90% της αγοράς των ανείσπρακτων «κόκκινων δανείων».

Η πρώτη έφοδος στα γραφεία της εταιρίας των υιών Σιούφα στον Ταύρο έγινε στις 12 Δεκεμβρίου, δύο μόλις μέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε το γραφείο από ομάδα 15 αγνώστων ατόμων.