Φίλησαν και είπαν το τελευταίο αντίο στην κόρη τους μέσω Διαδικτύου

advertisement

Σπαράζει καρδιές η συγκλονιστική ιστορία που κάνει το γύρο του κόσμου για την οικογένεια της Σανάζ Νεζάμι από το Ιράν η οποία κατάφερε να πει τον τελευταίο αντίο στην 27χρονη που βρισκόταν στις ΗΠΑ χάρη στη βοήθεια της τεχνολογία και του διαδικτύου.

Η 27χρονη κοπέλα που μιλούσε τρεις γλώσσες, πήγε στο Michigan Technological University για μεταπτυχιακές σπουδές. Νωρίτερα, μέσω Internet είχε γνωρίσει έναν άνδρα τον οποίο παντρεύτηκε. Σύμφωνα με την αστυνομία όμως, εκείνος τη χτύπησε τόσο άσχημα, που την έστειλε στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι κανένας δεν γνώριζε τίποτα για εκείνη, εκτός από το όνομά της. Ευτυχώς όμως οι νοσοκόμες έψαξαν και έμαθαν!! Μπήκαν στο Google, βρήκαν το βιογραφικό της και εντόπισαν την οικογένειά της. Όμως, οι συγγενείς της δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν ως τις ΗΠΑ καθώς απαιτούνταν βίζα.

Αλλά οι νοσοκόμες βρήκαν τη λύση! Τοποθέτησαν ένα laptop στο δωμάτιο της Νεζάμι, ώστε να την βλέπουν, αλλά και να μιλούν με τους γιατρούς για την κατάστασή της.

Όταν έμαθαν πως δεν υπήρχε ελπίδα, την αποχαιρέτισαν με τη βοήθεια του προσωπικού. Ζήτησαν από τις νοσοκόμες να της χαϊδέψουν το κεφάλι και να της δώσουν ένα φιλί στο μέτωπο. «Πείτε της ότι είμαστε δίπλα της», ζήτησαν οι γονείς της με δάκρυα στα μάτια!

Η οικογένεια της κοπέλας ένιωθε τόση ευγνωμοσύνη για το νοσηλευτικό προσωπικό, που αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα της 27χρονης. Μάλιστα, όταν η Νεζάμι «έφυγε», το προσωπικό τη συνόδεψε στην τελευταία της κατοικία, ενώ διάβασαν μουσουλμανικές προσευχές για εκείνη. Ανατριχιαστική ιστορία!