Απόστολος Κατσιφάρας: Το 2014 να είναι η χρονιά που θα αμβλύνουμε τις μεγάλες αντιθέσεις

advertisement

Στη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας και στον αδύναμο πολίτη αφιέρωσε το πρώτο κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ευχόμενος, παράλληλα, το 2014 να είναι μια χρονιά που θα αμβλύνουμε τις μεγάλες αντιθέσεις.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής ευχών για την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου, σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ευλόγησε την βασιλόπιτα εκφράζοντας την ευχή προς τον Περιφερειάρχη και όλους τους συνεργάτες του «με την ευλογία και τη χάρη του Θεού να συνεχίσετε απρόσκοπτα το έργο που επιτελείτε και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας» και προσέθεσε: «Όπως λέει και το σήμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως έχει αποτυπωθεί στην βασιλόπιτα, μέσα από τις όποιες ανθρώπινες αντιθέσεις εύχομαι να έρχονται οι συνθέσεις, οι γέφυρες της ενότητας της αγάπης της ομόνοιας και της σύμπνοιας και έτσι να προχωρήσουμε. Μέσα από τις διαφορετικές γνώμες έρχεται η συνοχή και η αγάπη για να επιτύχουμε κοινούς στόχους».

«Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά για το σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά και για όλους του πολίτες της Περιφέρειάς μας. Πολλές φορές η κοινωνία βρέθηκε στα όρια, άντεξε όμως, στάθηκε γερά στα πόδια της και σήμερα το 2014 καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να πάμε όλοι μαζί. Αυτό ακριβώς εκφράζει και το μήνυμά μέσα από το ότι η Περιφέρεια μας έχει μεγάλες αντιθέσεις, εμείς επιδιώκουμε τη συνεργασία στους στόχους μας. Οι αλλαγές θα έρθουν από τα κάτω προς τα πάνω. Για να γίνει αυτό απαιτείται συνεργασία, συνεννόηση σε ένα κοινό στόχο, την γρήγορη και άμεση διέξοδο από την πολύπλευρη και πολύπονη κοινωνική και οικονομική κρίση που διαπερνά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Είναι η χρονιά που μέσα από τη συνεργασία θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Η Περιφέρεια έχει θέσει τους στόχους, έχει ένα ολοκληρωμένο Περιφερειακό Σχέδιο. Καλή χρονιά, προσωπική επιτυχία σε κάθε έναν ξεχωριστά, υγεία και να είναι μια χρονιά να κάνουμε το νέο ξεκίνημα που το έχει ανάγκη ο Έλληνας πολίτης. Ο πολίτης ζητά μια χαραμάδα ελπίδας και εμείς όλοι μαζί μέσα από την αντίδραση και μέσα από την σύνθεση να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα νέο αναγεννητικό ξεκίνημα που θα φέρει ελπίδα και προοπτική στην ελληνική κοινωνία».