Αχαία: Στις 10 και 11 Ιανουαρίου οι υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για Δήμο Πατρέων και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

advertisement

Αποφασισμένος να πολιτικοποιήσει στο έπακρο τις επικείμενες ευρωεκλογές και τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση του Μαΐου, είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους, εάν –παρά τις προβλέψεις – δεν προηγηθούν ή δεν διεξαχθούν ταυτόχρονα και οι βουλευτικές εκλογές.

‘Άλλωστε έχει ήδη προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τις 11 και 12 Ιανουαρίου, όπου θα αποφασιστούν και ονόματα μεγάλων πόλεων, ίσως και περιφερειών, όχι όμως τα ονόματα πρώτης γραμμής για δήμους και περιφέρειες.

Όπως γράφουν σήμερα “Τα Νέα” στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι πως έχουνι βάσιμες ελπίδες για πρωτιά εκτός από την Περιφέρεια Αττικής και στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στο Βόρειο Αιγαίο και ίσως στη Δυτική Ελλάδα.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων φαβορί είναι ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, ενώ ακούγεται και το όνομα του βουλευτή Σταύρου Κοντωνή. Στη Στερεά Ελλάδα συζητείται το όνομα του βουλευτή Βαγγέλη Αποστόλου και στη Δυτική του επίσης βουλευτή Βασίλη Χατζηλάμπρου.

Ο τελευταίος ακούγεται και για τον Δήμο Πατρέων, με αντικαταστάτη στην υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας του βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας.

Για τον Δήμο της Πάτρας η κατάσταση ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Στο τραπέζι παραμένει το όνομα του πρώην προέδρου στο Τεχνικό Επιμελητήριο δυτικής Ελλάδας και της ΔΕΥΑΠ Νίκου Κοντοέ, αλλά και του επικεφαλής της “Ανυπότακτης Πολιτείας” Χρήστου Πατούχα, ενώ η περίπτωση του γιατρού – μέλους του Δ.Σ. στον ιατρικό Σύλλογο της Πάτρας και με ιδιαίτερη κοινωνική δράση– Δημήτρη Κωστακιώτη απομακρύνεται καθώς ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Πατούχα.

Πάντως μια μερίδα τοπικών στελεχών του κόμματος τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου Δυτικής Αχαίας κ. Παναγιωτόπουλου για το χρίσμα.