Πρόταση για την αξιοποίηση του χώρου του Παραρτήματος

advertisement

Σε δηλώσεις για την αξιοποίηση του χώρου του παραρτήματος προχώρησε σήμερα ο συντονιστής της κίνησης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ και εκδότης της free-press εφημερίδας Η ΠΡΟΤΑΣΗ, Κωνσταντίνος Μαρκέτος. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Σχεδόν 5 μήνες έχουν περάσει από τότε που η ελληνική κυβέρνηση σταμάτησε την κατάληψη του χώρου του παραρτήματος και το παρέδωσε στο Δήμο. Όμως ακόμα και τώρα ο χώρος του παραμένει αναξιοποίητος. Το Παράρτημα αποτελεί ένα σύμβολο ελευθερίας και καινοτομίας. Υπήρξε το σύμβολο της αντίστασης των πατρινών στη δικτατορία. Μέσα σε αυτό εκφράστηκαν μετά από 6 χρόνια δικτατορίας ελεύθερες ιδέες. Μέσα σε αυτό άνθρωποι από όλο το πολιτικό φάσμα αντιτάχθηκαν στο καθεστώς(πράξη καινοτόμος). Με βάση αυτό τον άξονα της ελευθερίας και της καινοτομίας οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το χώρο του. Ως ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ λοιπόν προτείνουμε:

1) Τη λειτουργία εντός του Παραρτήματος ενός μουσείου που θα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από τα χρόνια της δικτατορίας καθώς και πλούσια βιβλιοθήκη με τίτλους γύρω από την 7ετία

2) Το Παράρτημα οφείλει να επαναλειτουργήσει ως χώρος καινοτομίας και ελευθερίας. Προτείνουμε με βάση αυτό τον άξονα τη μετατροπή του σε business enter. Δηλαδή τη δωρεάν παροχή έδρας για startup επιχειρήσεις στα πρότυπα αντίστοιχων Αθηναϊκών χώρων(The Cube, coLab, Found.ation). Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχουμε την αξιοποίηση του παραρτήματος ως εκπαιδευτικού και καινοτόμου χώρου. Start up επιχειρήσεις από τη Δ. Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα εδρεύουν σε αυτό δίνοντάς του ζωή. Θα επιτύχει η Πάτρα να αποτελέσει μία Μητρόπολη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Ασφαλώς και όλες οι επιχειρήσεις που θα στεγάζονται στο Παράρτημα θα απαλλάσσονται από τα Δημοτικά τέλη σύμφωνα με το πρότυπο του Δήμου Καρπενησίου.

Ο συντονιστής της κίνησης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ και εκδότης της free-press εφημερίδας Η ΠΡΟΤΑΣΗ,

Κωνσταντίνος Μαρκέτος