Χρόνια Λιάπη και Ευτυχισμένος ο Νέος Τομπούλογλου!

advertisement

Ίσως η μόνη αισιόδοξη νότα από το πολιτικό – αστυνομικό – δικαστικό ρεπορτάζ!

Για τους πιο πονηρούς, το «δώρο» της Κυβέρνησης προς το φιλοθεάμον κοινό, θυσιάζει μερικά από τα παιδιά της ως άλλες Ιφιγένειες για να φυσήξει ούριος άνεμος και να πάει λίγο πιο μακριά το ταξίδι της.

Οι περιπτώσεις Μιχάλη Λιάπη και Χάρη Τομπούλογλου όμως, όπως και να το κάνουμε, δε θα συνέβαιναν ποτέ τα παλιά (τα καλά) τα χρόνια (1995-2010) και ακόμα και αν είχαμε καταγγελία και σύλληψη δε θα έβγαινε ποτέ τέτοια «παραδειγματική» διαπόμπευση στα Μέσα Ενημέρωσης.

Πολύ μεγάλο το τίμημα του Μνημονίου, αλλά ίσως έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε συνειδησιακά τις επόμενες γενιές, αναφέρουν κάποιοι πιο ψύχραιμοι και (σε αυτό) είμαι μαζί τους.

Μακάρι όλα αυτά που πληρώνουμε σήμερα, χαμηλώνοντας αρκετά το βιοτικό μας επίπεδο, να αφήσουν έστω και κάτι καλό στην Ελλάδα, που τα τελευταία (πολλά!) χρόνια είχε μάθει στις γενιές της να «μασουλάνε» δημόσιο χρήμα ή από θέσεις εξουσίας με κάθε τρόπο… και κανείς δε θα τους έλεγε ποτέ τίποτα!

Μακάρι να έρθουν και νέοι Λιάπηδες, Τομπούλογλου, Τσοχατζόπουλοι και ΣΙΑ, ώστε να έχουν και το θάρρος οι ελεγκτές να κάνουν τη δουλειά τους και να μη φοβούνται τη δυσμενή μετάθεση.

Αντιθέτως. Ανεξάρτητα ποιος έδωσε και αν έδωσε εντολές άνωθεν, θα πρέπει οι ελεγκτές του Λιάπη και του Τομπούλογλου να πάρουν και βράβευση για τη δουλειά τους, όπως βέβαια και η διαφημιστική εταιρεία που κατήγγειλε τον εκβιασμό από το διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ρισκάροντας μια επόμενη αντίστοιχη σύμβαση στο μέλλον…