Φθηνότερα διόδια στην Κορίνθου-Πατρών

advertisement

Από τα μεσάνυχτα η διέλευση ενός ΙΧ. από τους σταθμούς Ζευγολατιού και Ρίου θα κοστίζει 2,50 ευρώ, έναντι 3,10 ευρώ σήμερα. Μάλιστα οι κάτοχοι των πομποδεκτών Olympia Pass θα έχουν επιπρόσθετη έκπτωση 10%

(για παράδειγμα, το ΙΧ θα πληρώνει 2,25 ευρώ ανά διέλευση, έναντι 2,50 ευρώ).

Σύμφωνα με πηγές της Ολυμπίας Οδού, η μείωση θα ισχύσει πρόωρα όχι μόνο γιατί περιλαμβάνεται ως όρος στην αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης αλλά και για τεχνικούς λόγους. Πιθανόατα όμως η μείωση των τιμών των δύο σταθμών διοδίων κατά τη διάρκεια της εορταστικής εξόδου να γίνεται ως «κίνηση καλής θέλησης» της εταιρίας προς τους οδηγούς, ενόψει μάλιστα και της μετατροπής των διοδίων της Ελευσίνας και του Ισθμού σε αμφίπλευρά από τα μέσα Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας δημιουργήθηκε θέμα ανάμεσα στην εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και το υπουργείο Υποδομών, καθώς η πρώτη ανακοίνωσε την αναπροσαρμογή των διοδίων από την 1η Ιανουαρίου χωρίς να έχει προηγουμένως ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη των κρατικών υπηρεσιών.

 

Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε στην Κυριακάτικη Καθημερινή ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αυξήσεις αν δεν λυθούν πρώτα ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με τις εκπτώσεις στους συχνούς χρήστες των δρόμων και τους παραδρόμους στην Αττική.