Πάτρα: Στο “Άσυλο Ανιάτων” και την “Κιβωτό της Αγάπης” ο Κώστας Χριστόπουλος

advertisement

Το «Άσυλο Ανιάτων» και την «Κιβωτό της Αγάπης» επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Νέας Πόλης, Κώστας Χριστόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη της δημοτικής παράταξης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων αντάλλαξε απόψεις με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων και συγκέντρωσε τις προτάσεις τους σχετικά με τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος στην βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας τους.

 

Ο Κ. Χριστόπουλος επεσήμανε στα προεδρεία και τα στελέχη των δύο ιδρυμάτων ότι η κοινωνική πολιτική αποτελεί βασικό πυλώνα του προγράμματος του συνδυασμού Νέα Πόλη, και δεν εξαντλείται στις δομές που λειτουργούν υπό την σκέπη του Δήμου. Από το συνδυασμό προσφέρθηκαν γλυκίσματα και άλλα είδη στους φιλοξενούμενους.

Μετά τις επισκέψεις στο «Άσυλο Ανιάτων» και την «Κιβωτό της Αγάπης», ο Κ. Χριστόπουλος δήλωσε:

Οι επισκέψεις μας δεν είχαν τυπικό χαρακτήρα. Εκφράσαμε και προσωπικά τις ευχαριστίες μας στις διοικήσεις και το προσωπικό των ιδρυμάτων, για τον καθημερινό εθελοντικό αγώνα που δίνουν υπό αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να στηρίξουν συμπολίτες μας που έχουν μεγάλη ανάγκη για ανθρώπινη βοήθεια.

Οι δύσκολοι καιροί που περνάει η χώρα και οι πολίτες επιβάλουν σε όλους μας να σταθούμε ακόμα πιο κοντά στα ιδρύματα, τους φορείς και τους συλλόγους που θέτουν τον συνάνθρωπο στο επίκεντρο των δράσεων και των πρωτοβουλιών τους.

Ο Δήμος δεν μπορεί να μένει αμέτοχος. Η Νέα Πόλη θα εξαντλήσει κάθε νομική δυνατότητα, μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Πατρέων, για να συνδράμει με ουσιαστικό τρόπο στην άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα της Πόλης μας, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, δεσμευόμαστε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες από τη θέση της Δημοτικής Αρχής, για να ικανοποιηθούν λειτουργικά και οικονομικά αιτήματα των διοικήσεων των ιδρυμάτων της Πάτρας. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους συμπολίτες μας οι οποίοι φιλοξενούνται σε ιδρύματα, και για τους ανθρώπους –διοικήσεις και προσωπικό- που στέκονται καθημερινά στο πλευρό τους.