Μυρίζουν… εκλογές – 10 βουλευτές έτοιμοι να πουν “όχι” στην κυβέρνηση

advertisement

Η κατάσταση είναι οριακή, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά. Στα δύο κόμματα της κυβέρνησης υπάρχουν βουλευτές όπως οι κύριοι Κακλαμάνης, Ταμήλος, Καρασμάνης, Βλάχος και Κουτσογιανακόπουλος από τη ΝΔ ή οι κύριοι ΜΩραϊτης Ντολίος Σηφουνάκης, Μανιάτης, Κασσής και Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ που ανά πάσα στιγμή και σε μια μελλοντική κρίσιμη ψηφοφορία να που “όχι” φέρνοντας την κυβέρνηση ακόμη πιο κοντά στην απώλεια της πλειοψηφίας.

 

Κάποιοι ωστόσο μετρούν τους 153 βουλευτές μετά την αποχώρηση του Βύρωνα Πολύδωρα διαφορετικά. Προσθέτουν τον κ. Κασαπίδη ο οποίος επιλέγει να μην “κοντράρει” την κυβέρνηση, αλλά και τους κυρίους Νταβρή και Χαϊκάλη από τους ΑΝΕΛ ως κοντινούς στην ιδεολογία της ΝΔ.

 

Μιλούν δηλαδή για πρόσωπα που μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα σε μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα και προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

 

Ωστόσο ενόψει νέας κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την τρόικα αλλά και νέων νομοσχεδίων η κατάσταση κρίνεται ως οριακή και πλέον με την πλειοψηφία μόλις στους +3 όλα πρέπει να θεωρούνται ανοιχτά.