Θάλαμος αερίων η Αθήνα από την αιθαλομίχλη

advertisement

Σε ανοικτό θάλαμο αερίων έχει μεταβληθεί η ατμόσφαιρα στα αστικά κέντρα προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα στις «ευπαθείς» ομάδες ή τα μικρά παιδιά.

 

 

Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις των αρμοδίων αρχών, οι πολίτες στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα καίνε στα τζάκια τους ό,τι βρουν με αποτέλεσμα η αιθαλομίχλη να «χτυπήσει» και πάλι κόκκινο!

 

Με το φαινόμενο να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία κάνουν έκκληση στους πολίτες να μη μολύνουν την ατμόσφαιρα καίγοντας αντικείμενα που απελευθερώνουν επικίνδυνες τοξικές ουσίες: «Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Συνιστάται στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων».

 

Την ίδια ώρα, το ΑΠΘ σε επιστημονική μελέτη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για 19 καρκινογόνες ουσίες σε αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα.

 

Star.gr