Κρίνεται στη Βουλή η τύχη της κυβέρνησης – Τσίπρας: Θα κινδυνεύσουν καταθέσεις!

advertisement

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά σε Σαμαρά και Στουρνάρα από τον Α. Τσίπρα τόσο για τους πλειστηριασμούς όσο και για το φόρο ακινήτων και τα πρόστιμα της Εφορίας.

 

Εντύπωση προκάλεσε η ατάκα του πως παλιά έλεγαν ότι οι Αριστεροί θα μας πάρουν τα σπίτια ενώ τώρα τα παίρνει δεξιά κυβέρνηση.

Αμέσως μετά χαρακτήρισε επικοινωνιακό βατερλό την υπόθεση με τα πρόστιμα και όπως την χειρίστηκαν Στουρνάρας Σαμαράς.

Ο Α. Τσίπρας επανέλαβε πως θα κινδυνεύσουν καταθέσεις λόγω των πλειστηριασμών που θα ρισκάρουν τις αντοχές των τραπεζών.

 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ε[ιτέθηκε στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης λέγονατς χαρακτηριστικά πως θέλατε να σώσετε το ευρώ και εξαφανίσατε το ευρώ από την Ελλάδα.

 

Στον Α. Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ απάντησε πως θα σας αφήσουμε και θα προχωρήσουμε χωρίς εσάς που παίζετε μεταξύ ευρώ και δραχμής και αναρωτήθηκε αν καταλαβαίνει τις ευθύνες του μιλώντας για κίνδυνο των καταθέσεων.

 

Προηγουμένως μεγάλη εντύπωσε προκάλεσε ο Γ. Στουρνάρας με παρέμβαση του λίγο μετά τις 12.00 όταν και τόνισε πως τα νέα πρόστιμα της Εφορίας δεν είναι μεγαλύτερα από τα παλιά και πως φταίνε τα μέσα ενημέρωσης για το σάλο που προκλήθηκε και για την κακή ενημέρωση των βουλευτών.

 

Ο κύριος υπουργός με όσα είπε κατάλαβε άραγε πως πυροβόλησε τα πόδια του, αφού ουσιαστικά προκύπτει πως το υπουργείο του δεν ενημερώνει για τις ρυθμίσεις τους βουλευτές οι οποίοι αναγκάζονται να καταφύγουν στα μέσα ενημέρωσης.

 

Μέσα σε μία θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές, όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διεξάγεται στις 12 το μεσημέρι η ψηφοφορία για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Αντιλαμβανόμενοι ότι παίζεται η ζωή ή ο θάνατος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ. και ΔΗΜΑΡ ζήτησαν ονομαστικές ψηφοφορίες.

Και αυτό γιατί πολλά θα κριθούν από την στάση που τελικά θα κρατήσει ο Β. Πολύδωρας.

Όπως διαρρέεται ο Β. Πολύδωρας θα καταψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο και θα ακολουθήσει η διαγραφή και ανεξαρτητοποίηση του.