Πάτρα: Στα «μαχαίρια» Γκίκας -Καλεντζώτη στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

advertisement

Στο…ταβάνι έφτασαν οι τόνοι στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας κατά τη συζήτηση της έγκρισης της προμήθειας υγρών καυσίμων ως τη συμβασιοποίηση του ανοιχτού διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, μέσω διαπραγμάτευσης, ανά μήνα.

Η διαδικασία αυτή, που προβλέπεται και από τη νομοθεσία, ακολουθείται αναγκαστικά από το Δήμο Πατρέων, για το λόγο ότι ο προαναφερθείς διαγωνισμός, μολονότι έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, επειδή παρουσιάστηκαν διάφορα εμπόδια καθ” οδόν (Ελεγκτικό Συνέδριο κλπ.). Όλα αυτά τα εμπόδια ελπίζεται ότι θα έχουν υπερπηδηθεί τον Ιανουάριο ή, το αργότερο, το Φεβρουάριο, ώστε να γίνει κανονικά πλέον η κεντρική προμήθεια των καυσίμων, μέσω του διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού.

 

Πάντως, κατά τη συζήτηση διατυπώθηκαν ενστάσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης και κυρίως του συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκου Τζανάκου, που άσκησε έντονη κριτική στις υπηρεσίες του Δήμου και όχι στους αντιδημάρχους, όπως διευκρίνισε, για τον τρόπο που συνέταξαν την αρχική προκήρυξη του διαγωνισμού, με συνέπεια να προκύψουν όλες οι μεταγενέστερες περιπέτειες.

Μάλιστα, η συζήτηση έλαβε απρόβλεπτη τροπή, εξαιτίας ενός έντονου φραστικού επεισοδίου, που σημειώθηκε μεταξύ της κυρίας Καλεντζώτη και του κ. Γκίκα, έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης, οπότε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος υποστήριξε ότι άκουσε το συνάδελφό της να χρησιμοποιεί υβριστικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό της.

Η συνέχεια υπήρξε εξίσου έντονη και εντός αιθούσης, όπου η κυρία Καλεντζώτη είχε μία ακόμη πολεμική αντιπαράθεση με τον κ. Γκίκα, ενώ εκείνος τη χαρακτήρισε πολιτικά κοντή και την προκάλεσε, αν έχει το… ανάστημα, να θέσει πάλι υποψηφιότητα για το Δήμο Πατρέων, για να δει πόσα… απίδια πιάνει ο σάκος.

Όλα τούτα είχαν ως συνέπεια να χαλάσει το κλίμα συναίνεσης, που διαφαινόταν ως τότε.

Απόδειξη ότι το συζητούμενο θέμα καταψηφίστηκε όχι μόνο από την κυρία Καλεντζώτη, που δήλωσε ότι αρχικά προσερχόταν με τη διάθεση να το ψηφίσει, αλλά κι από μεγάλο κομμάτι της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Μαριάννα Σταματιάδου, που μίλησε εκ μέρους της παράταξης του Κώστα Χριστόπουλου (ο οποίος απουσίαζε και πάλι), αν και αρχικά είχε ταχθεί υπέρ της ψήφισης της προμήθειας καυσίμων με τον προαναφερθέντα τρόπο, τελικά, ύστερα από το προηγηθέν επεισόδιο Γκίκα-Καλεντζώτη, ανέκρουσε… πρύμναν και δήλωσε ότι καταψηφίζει. Το ίδιο έπραξε και ο έτερος παρών σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Σπύρος Πολίτης.

Έτσι, τελικά, κατά την ψηφοφορία, που ακολούθησε, το θέμα πέρασε με οριακή πλειοψηφία.