Βιβλίο: Βραβεία Gourmand για τον Βαγγέλη Δρίσκα και την Ελένη Ψυχούλη

advertisement

Δύο βιβλία μαγειρικής των Εκδόσεων Πατάκη βραβεύτηκαν στα φετινά Gourmand World Cookbook Awards 2013.Πρόκειται για τα βιβλία των Βαγγέλη Δρίσκα “Αυτή είναι η κουζίνα μου. Συνταγές για μια ζωή” και Ελένης Ψυχούλη “Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού”.

Το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα έλαβε το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best TV- Europe CookBook» ενώ το βιβλίο της Ελένης Ψυχούλη έλαβε το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best Culinary Travel Book».
Και οι δύο έλληνες νικητές θα διαγωνιστούν με τους νικητές από τις υπόλοιπες χώρες στις ίδιες κατηγορίες για το Καλύτερο στον κόσμο.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων η οποία θα λάβει χώρα στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια της “Πρώτης Έκθεσης Βιβλίου Μαγειρικής του Πεκίνου (19-21 Μαϊου 2014) .

Τα Gourmand World Cookbook Awards θεωρούνται τα βραβεία Όσκαρ του κόσμου του φαγητού και του κρασιού. Δημιουργήθηκαν από τον Edouard Cointreau με σκοπό να κάνουν ευρύτερα γνωστά στον κόσμο τα βιβλία της μαγειρικής.