Κατηγορείται για ασέλγεια σε κοριτσάκι και δικάζεται 9 χρόνια μετά

advertisement

Πρόκειται για μια υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός 11χρονου – τότε – κοριτσιού με κατηγορούμενο τον 52χρονο πατριό του από τη Μεσαρά, που επικαλούμενος λόγους υγείας, δεν εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο.
Απόντες ωστόσο ήταν και οι τέσσερις μάρτυρες κατηγορίας, η νεαρή κοπέλα που είναι σήμερα 22 ετών, ο πατέρας, η μητέρα της και ακόμη ένας μάρτυρας, με την έδρα να δίνει εντολή για τη βίαιη προσαγωγή τους.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, το περιστατικό φέρεται να έγινε το 2004 ωστόσο, καταγγέλθηκε 5 χρόνια μετά και έφτασε στο στάδιο της ανάκρισης το 2010.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο 52χρονος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος παιδιού που δεν συμπληρώνει τα 12 έτη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία το 11χρονο τότε κοριτσάκι ζούσε με τη μητέρα τον πατριό και τα δυο ετεροθαλή αδέρφια του.
Σε μη επακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία – τον χειμώνα του 2004 – το κοριτσάκι ξύπνησε μέσα στη νύχτα από ενόχληση που αισθάνθηκε και έβαλε τα κλάματα.
Ο κατηγορούμενος όπως φέρεται ενοχλημένος από το συμβάν χτύπησε το κορίτσι με μια σωλήνα και το οδήγησε στο δωμάτιο του.

Ο ίδιος ωστόσο δεν έφυγε αλλά εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας κοιμόνταν κατηγορείται ότι έγδυσε το κοριτσάκι και έκανε ασελγείς πράξεις. Το παιδί προσπάθησε να φωνάξει ωστόσο εκείνος, φέρεται να του έκλεισε το στόμα και να απείλησε να το σκοτώσει εαν ανέφερε όσα συνέβησαν στη μητέρα του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το κοριτσάκι και ο πατριός είχαν τεταμένες σχέσεις
ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες της μικρής συχνά της φερόταν βίαια και τη χτυπούσε χωρίς λόγο.
Ωστόσο το περιστατικό της ασέλγειας φέρεται να ήταν μεμονωμένο και να μην επαναλήφθηκε.
Η μικρή τον Ιούνιο του 2009 έφυγε απο το σπίτι που έμενε με την μητέρα και τον πατριό της και πήγε να ζήσει με τον πατέρα της, που στη συνέχει πήρε την επιμέλειά της με ασφαλιστικά μέτρα.

Η μικρή ανέφερε στον πατέρα της τα όσα βίωνε καθώς και το περιστατικό της ασέλγειας. Ο πατέρας της κατήγγειλε το περιστατικό στην ασφάλεια Ηρακλείου τον Φεβρουάριο του 2010 ενώ τον Απρίλη της ίδιας χρονιάς εξετάστηκε η νεαρή που επιβεβαίωσε τις καταγγελίες.

Απολογούμενος στον ανακριτή ο 52χρονος πατριός αρνήθηκε τις κατηγορίες αναφέροντας ότι είχε καλές σχέσεις με το κορίτσι
ενώ κάποιες φορές την είχε επιπλήξει σε λογικά όρια χωρίς να την χτυπήσει.
Παράλληλα, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι την είχε αγγίξει, σημειώνοντας ότι το κορίτσι ψεύδεται καθ’ υπόδειξη του πατέρα της.

Ο ίδιος σήμερα δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία που διέκοψε για αύριο το πρωί επικαλούμενος λόγους υγείας και προσκομίζοντας ένα έγγραφο γενικής χρήσης ότι πάσχει από οξεία οσφυαλγία