Πάτρα: “Σερφάρω με μέτρο αλλά δεν ρισκάρω” …από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς εν τάξη!

advertisement

Την  Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση»  της Πάτρας η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση της εθελοντικής ομάδας: «Κοινωνικοί Λειτουργοί Εν… Τάξη». 

Η 1η εφαρμογή της δράσης μας  : «Σερφάρω ΜΕ ΜΕΤΡΟ , αλλά δε ρισκάρω» έγινε πιλοτικά στο συγκεκριμένο σχολείο .

Στη συγκεκριμένη δράση  οι «Κοινωνικοί Λειτουργοί Εν…Τάξη συνεργάζονται με τις Αντιδημαρχίες Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών Δ.  Πατρέων &  Παιδείας του Δ. Πατρέων με σκοπό  την πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε άλλα 4 δημοτικά σχολεία της Πάτρας μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.

Η φετινή δράση πλαισιώνεται  από 20 κοινωνικούς λειτουργούς (επαγγελματίες και σπουδαστές) και έχει σχεδιαστεί στοχεύοντας στο  τρίπτυχο Μαθητές-Γονείς-Δάσκαλοι με σκοπό να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Χθες μαζί μας στα εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση»  ήταν η αντιδήμαρχος Εθελοντισμού κα Ρούβαλη – Ανδρικοπούλου Μαρία.Κατά τη διάρκεια της  ενημερώσής μας  μοιράσαμε σε  όλους τους συμμετέχοντες της δράσης έντυπα  σχετικά  με την πρόληψη των κινδύνων του Διαδικτύου και την ασφαλή πλοήγηση σ’ αυτό, το οποίο επιμελήθηκαν οι συντονιστές των ομάδων μαζί με τους εθελοντές , όλοι τους Κοινωνικοί Λειτουργοί (επαγγελματίες και σπουδαστές) , τους οποίους και θέλουμε να συγχαρούμε  για το ζήλο τους και τη συνέπειά τους.

Κατά την πιλοτική εφαρμογή όλα κύλησαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι και ικανοποιήμενοι από το αποτέλεσμα ! Δάσκαλοι και μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους  και συμμάχησαν μαζί μας για ένα ασφαλές Διαδίκτυο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για αυτή την πρώτη μας δράση: τα Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση» , τις Αντιδημαρχίες Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών & Παιδείας του Δ. Πατρέων καθώς και την εταιρεία Γέφυρα Α.Ε. για την χορήγηση t-shirt με το λογότυπο της ομάδας των Κοινωνικών Λειτουργών Εν… τάξη.