Πάτρα: 1700 πολίτες ζουν στο σκοτάδι- Αρχίζει σήμερα η αξιολόγηση για την επανασύνδεση ρεύματος!

advertisement

Στις 1700 ανέρχονται οι περιπτώσεις πολιτών που διαβιούν χωρίς ρεύμα αυτή την στιγμή στην Πάτρα, καθώς αδυνατούν λόγω οικονομικής κατάστασης να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των συσσωρευμένων χρεών στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή της ΔΕΗ στην Δυτική Ελλάδα, Σπύρου Μυλωνά εκτιμάται πως ημερησίως τα συνεργεία της ΔΕΗ προχωρούν σε 20 διακοπές ρεύματος σε “φτωχά” νοικοκυριά.

Σε διάστημα ενός μήνα ο αριθμός των διακεκομμένων συνδέσεων ανέρχεται στις 400 και πλέον. Από αυτές σύμφωνα με τα στοιχεία υπολογίζεται πως 120-130 δεν επανασυνδέονται καθώς δηλώνεται αδυναμία όχι μόνο αποπληρωμής των οφειλών αλλά και οποιουδήποτε διακανονισμού των χρεών.

Στο μεταξύ από σήμερα αρχίζει, η διαδικασία εξέτασης των δικαιολογητικών για την επιλογή των περιπτώσεων καταναλωτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και άμεσα θα πρέπει να επανασυνδεθεί το ρεύμα στα σπίτια τους.

Επίπονη και χρονοβόρα, χαρακτηρίζεται η συγκεκριμένη διαδικασία από στελέχη της ΔΕΗ. “Θα βρισκόμαστε στις θέσεις μας νυχθημερόν, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες.” δήλωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Μυλωνάς.

Τέλος από το απόγευμα της Κυριακής ολοκληρώθηκε η επανασύνδεση ρεύματος σε 90 πατρινούς οι οποίοι ήταν ενταγμένοι στο Κοινωνικό τιμολόγιο.