Μάγεψαν οι «Νότιες Θάλασσες» του Γιώργου Βούκανου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

advertisement

Στους μελοποιημένους στίχους του βραβευμένου ποιητικού έργου του Βασίλη Κουρή, μέσω των εμπνευσμένων μελωδιών του συνθέτη Γιώργου Βούκανου ταξίδεψε το φιλόμουσο κοινό κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η μοναδική, στην ολότητά της, μουσική παράσταση η οποία έφερε τον τίτλο «Νότιες Θάλασσες» έλαβε χώρα την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου.

Οι εμπνευσμένες μελωδίες του συνθέτη Γιώργου Βούκανου παρέσυραν το κοινό σε ένα αξεπέραστο μουσικό ταξίδι  σε μια ακόμα sold out παράσταση, αφιερωμένη στο βραβευμένο ποιητικό έργο του Βασίλη Κουρή.

Δέκα χρόνια μετά το “Ονειρογέννημα”, ολοκληρώθηκε ένας μουσικός κύκλος του συνθέτη με ερμηνείες που άφησαν τη σφραγίδα τους  στην σύγχρονη μουσική παιδεία και αντίληψη .

Το έργο ερμήνευσαν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η σοπράνο Κάτια Πάσχου, η Άντα Αθανασοπούλου και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Τον ρόλο των αφηγητών επάξια έφεραν σε πέρας  ο Θάνος Χρόνης και η Βανέσσα Γούπιου ενώ στο πιάνο ήταν ο Neville Jason Fahy.

Τη διεύθυνση της Melody Champer Orchestra είχε αναλάβει ο Γιώργος Αραβίδης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παιδική χορωδία του Campion Junior School, σε διδασκαλία της Susan Norton, η οποία και άγγιξε τις καρδιές των θεατών.

Τη μουσική παράσταση υποστήριξαν ως χορηγοί επικοινωνίας η εφημερίδα Δημοκρατία και το ραδιόφωνο ΣΚΑΙ Πάτρας 89,4.