Αίγιο: Φωτισμός χριστουγεννιάτικου διάκοσμου στη λιμενική ζώνη

advertisement

Η λιμενική ζώνη του Αιγίου, φόρεσε τα γιορτινά της για να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά με κέφι και αισιοδοξία. Ένα παραδοσιακό στολισμένο καραβάκι στον νέο λιμένα, ειδικός φωτισμός στο φουγάρο της πρώην ΕΤΕΛ και στο κτίριο της πρώην Χαρτοποιίας και ένα φωτεινό δεντράκι στην παλιά προβλήτα, στολίζουν πια το λιμάνι και προσφέρουν χαρά στους Αιγιαλείς και τους περαστικούς.

Το απόγευμα του Σαββάτου, σε μια μικρή γιορτινή εκδήλωση, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας έδωσε φως στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της λιμενικής ζώνης και πραγματικά το αποτέλεσμα ενθουσίασε και συγκίνησε τους παρευρισκομένους, ενώ χριστουγεννιάτικα τραγούδια ερμήνευσαν λυκόπουλα και πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αιγίου.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΛΤΑ κ. Γιάννης Τοχμιτζόγλου, ο φωτισμός των παλιών βιομηχανικών κτιρίων σε συνδυασμό με το καραβάκι στο νέο λιμάνι, ουσιαστικά συμβολίζει τη σκυτάλη που παραδίδει το παρελθόν στο μέλλον, με σεβασμό και με ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Το καλύτερο σημείο για να δει κανείς πανοραμικά τον στολισμό της λιμενικής ζώνης είναι το μπαλκόνι της πλατείας των Υψηλών Αλωνίων. Ο φωτισμός θα παραμείνει μέχρι το τέλος των χριστουγεννιάτικων γιορτών.