Κασιδιάρης: Μασόνοι οι Μητροπολίτες

advertisement

Μετά τα αποκαλυπτικά βίντεο στα οποία ο Νίκος Μιχαλολιάκος φαίνεται να αξιολογεί τη στήριξη ιεραρχών στη Χρυσή Αυγή, ο εκπρόσωπος της νεοναζιστικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης εξαπέλυσε επίθεση κατά των μητροπολιτών λέγοντας πως πρόκειται για «τέκτονες» και υποστηρίζοντας πως «έχουν χρηματιστεί με πολλά λεφτά για να υβρίζουν τη Χρυσή Αυγή».

Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν μητροπολίτες έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στη νεοναζιστική οργάνωση ωστόσο στη συνέχεια και μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση της άλλαξαν στάση, όπως για παράδειγμα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Ωστόσο σημειώνεται πως οι περισσότεροι Μητροπολίτες από την αρχή έχουν καταδικάσει τη δράση των νεοναζί.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε συγκέντρωση ενάντια στην κατασκευή ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό αναφέρθηκε ειδικά στον Μητροπολίτη Σεραφείμ, ενώ επιτέθηκε και κατά του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νιλς Μούιζνιεκς χαρακτηρίζοντάς τον «ανθέλληνα και άθλιο». Σημειώνεται πως ο Μούιζνιεκς επανέλαβε την Παρασκευή πως η απαγόρευση της Χρυσής Αυγής συνάδει με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ιδίως στον Μητροπολίτη Πειραιώς που τόλμησε να πει ότι είμαστε παγανιστές, θα του υπενθυμίσω το 2010 και είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική ελπίδα για να πάει μπροστά η χώρα. Να τα θυμηθεί γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα», ανέφερε ο βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης. «Έχουμε μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ, που δεν καταλαβαίνει τίποτε», σημείωνε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μιχαλολιάκος στο βίντεο.