Ε. Παπαδοπούλου: “Μικρή φορούσα ρούχα από εκκλησίες”

advertisement

“Δεν κατάγομαι από πλούσια οικογένεια ούτε υπήρξα καλομαθημένη. Δεν μου αρέσει να μιλάω έτσι αλλά τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Ήμουν όμως πάντα υπερήφανη γιατί οι γονείς μου δούλευαν σε δύο δουλειές για να τα βγάζουμε πέρα. Μπορεί να μην μου αφιέρωναν το χρόνο που θα ήθελα ως παιδί αλλά έμαθα μέσα από αυτό να πατάω εγώ στα πόδια μου και να είμαι ανεξάρτητη από πάρα πολύ μικρή. Κατάλαβα ότι για να κερδίσω το οτιδήποτε πρέπει να μοχθήσω, να δουλέψω και να προσπαθήσω”, είπε στο “Εγώ Weekly”.

 

Ο ρατσισμός στο σχολείο

 

Αποκάλυψε ότι φορούσε μεταχειρισμένα ρούχα γεγονός που έκανε τους συμμαθητές της να την αντιμετωπίζουν με ρατσισμό. “Υπήρχαν δυσκολίες που είχαν να κάνουν με την έλλειψη οικονομικής άνεσης, όπως ότι αναγκαζόμουν να φοράω μεταχειρισμένα ρούχα αλλά αυτές δεν με ενοχλούσαν καθόλου. Αυτό που με πλήγωνε ήταν ο ρατσισμός με τον οποίο με αντιμετώπιζαν στο σχολείο. Ο ρατσισμός είχε ως αφετηρία την εμφανή από τα ρούχα μου δυσχερή οικονομική θέση αλλά και την καταγωγή μου. Επειδή γεννήθηκα στο Καζακστάν (από Έλληνες γονείς) δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι δεν ήμουν ούτε Καζάκα ούτε Ρωσίδα, απλά παιδί μεταναστών”, εξήγησε.

 

Μάλιστα, για το λόγο ότι δε φορούσε ακριβά ρούχα, οι συνομήλικοί της δεν την έκαναν παρέα. “Δεν με έκαναν παρέα όχι μόνο γιατί πίστευαν ότι καταγόμουν από κάπου αλλού αλλά και γιατί τα ρούχα μου ήταν adibas και όχι adidas. Όμως, δεν με ενοχλούσε καθόλου το ότι φορούσα φθηνά ρούχα τα οποία μάλιστα προέρχονταν από εκκλησίες. Υπήρχαν τότε διάφορες οργανώσεις που βοηθούσα . Ήταν εκτός σχολείου και έκαναν ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά που αντιμετώπιζαν παρόμοιες δυσκολίες”.

 

Η πίστη στο Θεό

 

Η πίστη στο Θεό ήταν ένα από τα πράγματα που της έδιναν και συνεχίζει της δίνει δύναμη. “Πιστεύω πολύ στον θεό. Η πίστη με βοήθησε στη ζωή μου. Παίρνω δύναμη από αυτήν. Η σχέση μου με τη θρησκεία είναι πολύ καλή. Η γιαγιά μου με πήγαινε τακτικά στην εκκλησία. Μετείχα συχνά στα μυστήρια της εξομολόγησης και της θείας κοινωνίας και προσπαθώ να το κάνω και τώρα”, κατέληξε.