Πάτρα: Συλλαλητήριο για την Υγεία στις 18 Δεκεμβρίου

advertisement

Η διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου για την κατάσταση στην υγεία και τα νοσοκομεία της χώρας, που θα γίνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία  Γεωργίου, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε χθες  βράδυ , στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, μετά από πρόσκληση των Συλλόγων των Εργαζόμενων των Νοσοκομείων του “Αγίου Ανδρέου” και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου και των Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, της ΕΙΝΑ, του Οδοντιατρικού Συλλόγου, των Συλλόγων  Εργαζομένων του Πανεπιστημίου, των ΟΤΑ, του ΟΑΕΔ, των Καθηγητών, των Ιατρών και Εργαζόμενων ΙΚΑ, των Σωματείων των Οικοδόμων, του Μετάλλου, τις νέες τεχνολογίες, κλπ άλλων Σωματείων και  χρηστών των υπηρεσιών Υγείας.

Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε επίσης η παραχώρηση σχετικής συνέντευξης Τύπου, την ΔΕΥΤΕΡΑ  16/12/13  το πρωί στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου, καλώντας όλους τους χρήστες των υπηρεσιών Υγείας, όλους τους Πολίτες να συμμετάσχουν σ΄ αυτό το  συλλαλητήριο,  για τα προβλήματα του χώρου της  Υγείας, την Υγεία που αγγίζει και αφορά όλους μας, διεκδικώντας:

– Να μην συγχωνευθεί και να μην καταργηθεί κανένα τμήμα και καμία υπηρεσία, καμία κλίνη και κανένα Νοσοκομείο.

– Να μην υπάρξει καμία διαθεσιμότητα-κινητικότητα, καμία απόλυση αλλά προσλήψεις μόνιμου και μόνον μόνιμου Προσωπικού απέναντι στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε Ιατρούς και Προσωπικό.

– Να καταργηθούν τα χαράτσια στο χώρο της Υγείας και να υπάρχει  ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας. Ελεύθερη πρόσβαση στα Δημόσια Νοσοκομεία όλων των ανασφάλιστων πολιτών.

– Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία και Πρόνοια.

– Την ΑΜΕΣΗ Επαναλειτουργία όλου του διωρόφου κτιρίου του Νοσοκομείου μας που για ελάχιστα χρήματα παραμένει ακόμη κλειστό στο μεγαλύτερο μέρος του.