Μιχελάκης καθησυχάζει Τριανταφυλλόπουλο για…πιθανό λουκέτο της ΔΕΥΑ Αιγίου!

advertisement

Την άμεση παρέμβαση του Πολιτευτή Αχαΐας της Ν.Δ Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου προκάλεσε η έντονη φημολογία και κινητικότητα για την πιθανότητα κλεισίματος της “Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης Αιγίου” του Δήμου Αιγιάλειας, που ξεσήκωσε κυριολεκτικά τους εργάτες και υπαλλήλους της, ενώ προκάλεσε ποικίλα ερωτηματικά στην Δημοτική Αρχή και τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή, μετά και το πλήγμα που δέχθηκε ο εν λόγω Ο.Τ.Α από την απόλυση Σχολικών Φυλάκων, αλλά και την κινητικότητα Δημοτικών Αστυνομικών.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος – και με την ιδιότητα του Αρχηγού της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Αιγιάλεια – είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών  Γ.Μιχελάκη στον οποίο,αφού μετέφερε το κλίμα στην περιοχή για το ενδεχόμενο λουκέτου της ΔΕΥΑ, του εξήγησε πως τα οφέλη, τόσο του οικείου Δήμου σε υπηρεσίες κι έργα, όσο και του Κράτους από οικονομικής  πλευράς, είναι πολλά, υπογραμμίζοντάς του, πως μια τέτοια εξέλιξη θα ξεσήκωνε την πόλη του Αιγίου, καθότι δεν θα έστεκε πολιτικά και ουσιαστικά.

Ο κ. Μιχελάκης, διέψευσε σχετικό δημοσίευμα Κυριακάτικης Αθηναϊκής Εφημερίδας, με κατάλογο Δημοτικών Επιχειρήσεων που κινδυνεύουν να κλείσουν – μεταξύ αυτών και η ΔΕΥΑ Αιγίου – και από το οποίο προκλήθηκε ο θόρυβος, τονίζοντας πως “πρόκειται περί κινδυνολογίας”  και πως “τίποτε νεώτερο δεν υπάρχει στην πολιτική κατεύθυνση διακοπής λειτουργίας  ΔΕΥΑ της χώρας αλλά  κι εταιρειών Δήμων πέραν  της ισχύουσας Καλλικρατικής νομοθεσίας που προβλέπει ότι όσες έχουν τρεις (3) ζημιογόνες χρήσεις θα κλείνουν και οι υπάλληλοι θα απολύονται ή  θα μεταφέρονται στους δήμους”.

Ο Αχαιός Πολιτευτής επεσήμανε πως “η ΔΕΥΑ Αιγίου παρουσιάζει κέρδη την τελευταία  τριετία και συγκεκριμένα, το 2011 στις 120.000 ευρώ, το 2012 στις 316.000 ευρώ και το 2013 περίπου στις 150.000 ευρώ , για να λάβει ως απάντηση πως “όλα αυτά αποδεικνύουν το εύρος της κινδυνολογίας”!

Τέλος ο Δ.Τριανταφυλλόπουλος, μετέφερε στον Υπουργό την έκδηλη αγωνία των “49” μονίμων εργαζομένων της ΔΕΥΑ  Αιγίου, με την έκκληση εκ μέρους του κ. Μιχελάκη περί “καθησυχασμού τους”,κάτι το οποίο έκανε στην συνεδρίαση του Δ.Σ Αιγιάλειας το βράδυ της Τετάρτης, ενώ τέλος του επεσήμανε πως “η εν λόγω  Δημοτική Επιχείρηση δεν έχει ακόμα επεκταθεί σ’ ολόκληρη την Αιγιάλεια, κάτι που θα σήμαινε περισσότερα κέρδη τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και την άοκνη προσπάθεια Δήμου, διευθυντικού κι εργατικού προσωπικού προς όφελος των πολιτών του Αιγίου και των γύρω περιοχών, με ξεχωριστή αναφορά στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης”, ενισχύοντας έτσι την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας της ΔΕΥΑ.