“Τιτάνια” προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προστασία των καταναλωτών

advertisement

Συνεχίζονται οι εκτενείς έλεγχοι των αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα μεγάλα αστικά κέντρα και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων με σκοπό να παταχθεί το παραεμπόριο και κυρίως να προστατευτούν οι καταναλωτές από τα επικίνδυνα προϊόντα.

Σειρά αυτή τη φορά είχε η λαϊκή αγορά στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας αλλά και αυτή στην περιοχή της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ενταθούν οι έλεγχοι ενόψει και της εορταστικής περιόδου.

Μέχρι τώρα, έχουν ελεγχθεί δεκάδες πωλητές για την κατοχή αδειών και προβλεπόμενων παραστατικών στοιχείων, επεβλήθησαν πρόστιμα όπου χρειάζεται και έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες προϊόντων γενικού εμπορίου, όπως καλλυντικά, ρούχα, παιχνίδια, εργόχειρα, δερμάτινα, αναπτήρες, αξεσουάρ, ωρολόγια, γυαλιά, τηλεχειριστήρια, φορτιστές, ραπτομηχανές, αρώματα κ.λπ.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα, άλλα κατεστράφησαν άμεσα και άλλα μεταφέρθηκαν σε ειδικούς χώρους καταστροφής, από τους υπαλλήλους των μικτών Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ) στα οποία και συμμετέχουν υπάλληλοι των Τμημάτων Εμπορίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει μια τιτάνια προσπάθεια όλων των αρμοδίων υπαλλήλων σε Πάτρα, Πύργο, Αμαλιάδα, Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Αγρίνιο κ.α. προκειμένου να εντοπιστούν οι μικροπωλητές δίχως την προβλεπόμενη άδεια, αλλά και να καταστραφούν τα παράνομα και επικίνδυνα προϊόντα» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος καταλήγοντας: «Συνεχίζουμε τους εκτενείς ελέγχους προκειμένου να προστατεύσουμε τους πολίτες αλλά και τους νόμιμους μικροπωλητές και εμπόρους και έτσι να μπει επιτέλους μια τάξη στις λαϊκές αγορές και να σταματήσει η “άνθιση” του παραεμπορίου».