Αλλαγές στους κανονισμούς στη F1

advertisement

Η αρχή του «ταβανιού» στα έξοδα των ομάδων θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2015. Θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας αποτελούμενο από την FIA, εκπροσώπους της FOM αλλά και των ομάδων ώστε να φτιάξουν τους κανονισμούς που θα εγκριθούν πριν από τον Ιούνιο του 2014.

 

Εγκρίθηκε το τεστ της Pirelli στο Μπαχρέιν

Η F1 Commission συμφώνησε να τροποποιηθεί ο κανονισμός του 2013, για λόγους ασφαλείας, επιτρέποντας στην προμηθεύτρια εταιρία Pirelli να κάνει τριήμερες δοκιμές στο Μπαχρέιν από 17 μέχρι 19 Δεκεμβρίου του 2013. Όλες οι ομάδες προσκλήθηκαν, αλλά μόνο οι Red Bull Racing, Mercedes-Benz, Ferrari, McLaren, Force India και Toro Rosso δέχθηκαν.

 

Μόνιμοι αριθμοί οδηγών

Θα ζητηθεί από τους οδηγούς να επιλέξουν τον αριθμό τους από το 2 μέχρι το 99 για όλη την καριέρα τους στην F1. Το Νο1 θα πηγαίνει στον εκάστοτε πρωταθλητή, εφόσον αυτός επιλέξει να το χρησιμοποιήσει. Εάν περισσότεροι του ενός επιλέξουν τον ίδιο αριθμό, αυτός θα πηγαίνει σε αυτόν που είχε τερματίσει ψηλότερα την προηγούμενη χρονιά

 

Νέες ποινές

 

Θα υπάρχει πλέον και ποινή 5 δευτερολέπτων για μικρά παραπτώματα.

 

Βαθμοί για τον τελευταίο αγώνα

 

Διπλοί βαθμοί στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών θα αποδίδονται στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

gocar.gr