Αχαϊα: Αδιάθετα 13 εκ. ευρώ για τους σεισμοπαθείς!

advertisement

Την έντονη αντίδραση του για την κατάργηση των Περιφερειακών Τμημάτων του Τ.Α.Σ. και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του, εξέφρασε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, με επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συνέπεια του γεγονότος είναι να παραμένει αδιάθετο το ποσό των 13 εκατ. ευρώ που έχουν διατεθεί για την αποκατάσταση των πληγέντων, από το σεισμό του 2008, κατοίκων της Αχαΐας, τονίζει ο δήμαρχος στην επιστολή του, κονδύλι το οποίο σε περίπτωση που δεν απορροφηθεί έως το τέλος τους θα επιστραφεί και θα καθυστερήσει άνευ λόγου η διάθεση του επειδή πρέπει να ενεργοποιηθούν πάλι οι γνωστές γραφειοκρατικές διαδικασίες με αμφίβολο αποτέλεσμα στις μέρες της απίστευτης κρίσης που ζούμε.

«Θέτοντας σε διαθεσιμότητα το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό που μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για την αντιμετώπιση πιθανής φυσικής καταστροφής, καθιστά την περιοχή μας αθωράκιστη στις φυσικές καταστροφές, με το απομένον τμήμα του Τ.Α.Σ. Πατρών να είναι προφανώς ανεπαρκές να ολοκληρώσει το έργο του» αναφέρει ο δήμαρχος, επισημαίνοντας πως «…. Στην απίστευτη οικονομική δυσπραγία που διαβιούμε είναι σίγουρο ότι πρόκειται για επείγουσα ανάγκη και επιβάλλεται να ενεργοποιηθεί άμεσα η διαδικασία, που ο νόμος περί κινητικότητας προβλέπει».

Τέλος, κλείνοντας την επιστολή του ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας τονίζει πως «Επιτέλους, πρέπει να σταματήσει η αδιαφορία εκ μέρους της κεντρικής εξουσίας και να αναλάβει τις ευθύνες της, διότι η κρίση βαθαίνει και ο κοινωνικός ιστός κινδυνεύει να διαρραγεί οριστικά και αμετάκλητα….» δηλώνοντας πως «……Κάθε καθυστέρηση είναι καταστροφική για την τοπική οικονομία και πιο συγκεκριμένα είναι εις βάρος της ευαίσθητης κοινωνικά ομάδας των σεισμόπληκτων. Δεν επιτρέπεται την όποια μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης να την πληρώνει ο καταπονημένος και ασθμαίνων μη προνομιούχος λαός.»