Εφοπλιστές θέλουν την περιοχή της Ακρόπολης

advertisement

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρουν παρουσιάζουν τα υπερπολυτελή νεοκλασικά κτίρια περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.
Ρώσοι, Κινέζοι και Έλληνες εφοπλιστές, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αδρά προκειμένου να αποκτήσουν ένα από τα υπερπολυτελή νεοκλασικά που πωλούνται σε περιοχές κοντά στον ιερό βράχο και το νέο μουσείο.

Οι Ρώσοι επενδυτές φαίνεται να έχουν ήδη πάρει «κεφάλι» για την αγορά των ακινήτων της περιοχής, ενώ στη λίστα με τους ενδιαφερόμενους βρίσκονται επίσης Κινέζοι, Αμερικανοί αλλά και Έλληνες εφοπλιστές. Ο κτηματομεσίτης, Αλέξανδρος Ρώμας, μιλά για τους επίδοξους αγοραστές: «Υπάρχει Κινέζος δισεκατομμυριούχος ο οποίος ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή για την αγορά πολλών κατοικιών ή διαμερισμάτων για μελλοντική επένδυση. Αυτές οι απαιτήσεις, όπως και άλλες που έχουν να κάνουν με την διακόσμηση ή τη διαρρύθμιση, δυσκολεύουν κάπως το έργο μας».

Ωστόσο ένα από τα εμπόδια, είναι οι κρατικές απαιτήσεις και οι πολλοί φόροι οι οποίοι τρομοκρατούν τους υποψήφιους αγοραστές, επισημαίνει ο γνωστός μεσίτης.

ΠΗΓΗ: ESPRESSO