Βάρδα: Σύγχρονος Ξενώνας φιλοξενίας αλλοδαπών εργατών γης!

advertisement

Το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της περιοχής, που θα συμβάλλει στην αλλαγή του αρνητικού κλίματος και παράλληλα θα προσφέρει θέσεις εργασίας, παρουσίασαν την Κυριακή το μεσημέρι τα στελέχη και οι επιχειρηματίες της πρωτοβουλίας για την μετατροπή του πρώην γηροκομείου της Μητρόπολης Ηλείας, στην Βάρδα, σε χώρο διαμονής εργατών γης.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο κ. Μιχάλης Ροδόπουλος –που εκπροσωπούσε τον όμιλο επιχειρηματιών- σημείωσε πως η αλλαγή της χρήσης του κτιρίου σηματοδοτεί μια μεγάλη στροφή στον τρόπο αντίληψης της προσφερόμενης εργασίας στα φραουλοχώραφα και στις υπόλοιπες καλλιέργειες. Θα τερματιστούν στο εξής σε μεγάλο βαθμό οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και διαμονής στο ύπαιθρο των αλλοδαπών.

Έχοντας τον δικό τους χώρο διαμονής, παραδίδοντας στο προσωπικό τον ρουχισμό τους που θα παραλαμβάνουν καθαρό και με εξασφαλισμένη σίτιση με φαγητά που θα παρασκευάζονται στα σύγχρονα μαγειρεία. Με γιατρό που θα παρακολουθεί την πορεία της υγείας τους, διασφαλίζονται πολιτισμένες συνθήκες για όσους θα δουλεύουν στους παραγωγούς της περιοχής, τόνισε ο κ. Ροδόπουλος.

Παράλληλα υπογραμμίστηκε από τον κ. Κώστα Στράτη πως όσοι θα φιλοξενούνται στους χώρους θα έχουν εξασφαλισμένα έγγραφα νόμιμης παραμονής, καθώς θα παρέχεται δωρεάν αυτή η δυνατότητα από το ειδικό τμήμα που υπάρχει.

Ενώ ο κ. Τζουζέπε Καρούζο, υπεύθυνος τμημάτων του συγκροτήματος μίλησε για την καθημερινή ζωή και την ανάγκη λειτουργίας με σεβασμό στους κανόνες που θα εφαρμόζονται.

Τέλος ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, πατέρας Χριστόφορος μετέφερε τις ευχές της Εκκλησίας για το μεγάλο εγχείρημα.

Στην συνέχεια οι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν τους χώρους και αποτύπωσαν με τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές την εντυπωσιακή αλλαγή. Το εγκαταλειμμένο κτίριο μετατράπηκε σε χώρο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, όχι μόνο για το νομό Ηλείας, αλλά θα προκαλέσει πανελλαδικό ενδιαφέρον.