Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Αποπληρώνονται οι οφειλές παρελθόντων ετών

advertisement

Στην σταδιακή αποπληρωμή των χρεών που… κληρονόμησε απ’ τα παρελθόντα χρόνια  προχωρά ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης στα πλαίσια του γενικότερου νοικοκυρέματος και της πολιτικής την οποία από την πρώτη ημέρα εφαρμόζει η ηγεσία του για την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων, οι οποίες λίμναζαν επί πολλά έτη.

Μετά από συστηματικές και συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, βρίσκεται ήδη στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου των Εσωτερικών η πρώτη κατάσταση με τα ονόματα των δικαιούχων με στόχο, μετά τον σχετικό έλεγχο, να αποπληρωθούν οι οφειλές  στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών- υποχρεώσεων.

Ύστερα από ένα τιτάνιο αγώνα, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κατάφερε και έλαβε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, επιχορήγηση ύψους 2.000.078 ευρώ με στόχο να προχωρήσει στην απόσβεση  όλων των χρεών των παρελθόντων ετών  μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, η οποία λαμβάνει χώρα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών.

«Μετά το πράσινο φως που μας εδόθη για την επιχορήγηση, τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου υπερβάλλοντας εαυτούς  προχώρησαν άμεσα στην ομαδοποίηση σε μια ενιαία βάση δεδομένων των χρεών που κληροδοτήθηκαν  στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ξεκίνησαν τη διαδικασία αποστολής των καταστάσεων (και των σχετικών παραστατικών) στο Υπουργείο των Εσωτερικών με στόχο την αποπληρωμή των οφειλών», δήλωσε η αρμόδια επί των οικονομικών θεμάτων  αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρα Παλούκη-Κατσάπη.

Η επιχορήγηση- όπως επεξήγησε η κ. Κατσάπη-  αποδίδεται κατευθείαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και η όλη διαδικασία τρέχει σε συνεργασία με το Υπουργείο των Εσωτερικών το οποίο, αφού προβαίνει στον επανέλεγχο των σχετικών παραστατικών, δίνει την εντολή προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να προχωρά στην εκταμίευση των αναλογούντων χρηματικών ποσών.

Η στόχευση της Δημοτικής Αρχής είναι, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο κ. Κατσάπη, η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών- ξεκινούν από το έτος 2004- να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.