Πάτρα: Ημερίδα με θέμα “το νερό είναι δικαίωμα”

advertisement

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, διοργανώσαμε σε συνεργασία με  την εθελοντική οργάνωση savegreekwater ανοιχτή συζήτηση με θέμα «το νερό είναι δικαίωμα».

Στην εκδήλωση ανέπτυξαν το θέμα η κ. Κανελλοπούλου Μαρία από το savegreekwater, η κ. Βόγλη Έφη εκπρόσωπος του ΤΕΕ/ΤΔΕ και ο κ. Κ. Γαβριηλίδης εκπρόσωπος της ΠΡΟ.ΣΥΝ.ΑΤ. Με ολιγόλεπτες παρεμβάσεις κατέθεσαν τις απόψεις τους  εκπρόσωποι του σεβασμιότατου μητροπολίτη Πατρέων κ. Χρυσοστόμου, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μ. Κανελλοπούλου και Β. Χατζηλάμπρου, ο κ. Γ. Λύχρος περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών», εκπρόσωπος της περιφερειακής παράταξης «Οικολογική Δυτικής Ελλάδας», ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  «Ανυπότακτη Πολιτεία»  κ. Χ. Πατούχας,  ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Ν. Κοντοές, εκπρόσωπος του δήμου Ερυμάνθου, εκπρόσωποι των οικολογικών οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΙΤΣΑΣ, ΟΙΚΙΠΑ)  , των εργαζομένων του Δήμου κ της ΔΕΥΑΠ, του Εμπορικού Συλλόγου κ ενεργοί πολίτες. Παρευρέθηκαν  η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κα Τασία Μανωλοπούλου καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Λένα Καλεντζώτη, κος Αλέξης Σκαρμέας και κος Γ. Τσιμπούκης. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Μ. Βασιλάκης.

Αισθητή η απουσία εκπροσώπων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , της Αιρετής Περιφέρειας , των δήμων Πατρέων κ Δ. Αχαΐας, αν και προσκλήθηκαν.

Στόχος της συζήτησης ήταν να διατυπωθούν δημόσια οι θέσεις των αιρετών για την διαχείριση του φράγματος Πείρου- Παραπείρου, για το μέλλον των ΔΕΥΑ και η ενημέρωση των συμπολιτών μας για την αναγκαιότητα οργανωμένης αντίδρασης σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού.

Όλοι συμφώνησαν ότι το νερό είναι η πηγή της ζωής, αδιαπραγμάτευτα κοινωνικό αγαθό και αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος, η ίδρυση δικτύου με πυρήνα τις οικολογικές οργανώσεις , δημοτικούς κ περιφερειακούς συμβούλους και  ενεργούς πολίτες της περιοχής που θα αναλάβουν την ενημέρωση των συμπολιτών. Επίσης, το θέμα θα εισαχθεί προς συζήτηση στα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια.

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

Απ. Βανταράκης

Ήρα Κουρή