Πάτρα: Επίσκεψη της «Πρωτοβουλίας» στο Μιντιλόγλι – Οξύτατα προβλήματα – Ανάγκη αποκέντρωσης υπηρεσιών

advertisement

Αντιμέτωποι με τα ίδια οξύτατα προβλήματα που έχει ακούσει και από άλλες δημοτικές κοινότητες,  και μια δημοτική αρχή απούσα ειδικά στην περιφέρεια της Πάτρας, βρέθηκαν για άλλη μια φορά τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» που επισκέφθηκαν το Σάββατο το απόγευμα την Τοπική Κοινότητα Μιντιλογλίου, και συνομίλησαν με δεκάδες πολίτες, όπως και με τον πρόεδρό της Παναγιώτη Τζούδα και τον τοπικό σύμβουλο Σωτήρη Τζιβρά.

Ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα και αποκομιδή απορριμμάτων τα κυριότερα προβλήματα που ιεράρχησε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, διαπιστώνοντας «αβουλία εκ μέρους της δημοτικής αρχής για την επίλυσή τους». Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ιδιαίτερα απογοητευμένος με την γενικότερη κατάσταση.

Η ανεπάρκεια των υπηρεσιών εκ μέρους του Δήμου όσον αφορά στις εργασίες που καθημερινά απαιτούνται για την κοινότητα, ήταν από τα κύρια θέματα που έθεσαν οι πολίτες, επισημαίνοντας παράλληλα και ανεπάρκεια στην συγκοινωνιακή σύνδεση της κοινότητας με το κέντρο της Πάτρας, θέμα που έχουν θέσει τόσο το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας, αλλά πρέπει να δει και η δημοτική αρχή για την εξυπηρέτηση των δημοτών της, που νοιώθουν αποξενωμένοι από την υπόλοιπη πόλη.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της επίσκεψης, διαπιστώθηκε ότι έχει ενεργοποιηθεί η δράση του τοπικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου, στον οποίο δραστηριοποιούνται νέοι άνθρωποι με διάθεση και όρεξη. Ωστόσο επισημάνθηκε ότι και σε αυτόν τον τομέα απαιτείται μέριμνα εκ μέρους της δημοτικής αρχής για την δημιουργία κατάλληλου χώρου που θα στεγάσει τις δραστηριότητες του Συλλόγου αλλά και τα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας. Μάλιστα επισημάνθηκε ότι υπάρχει σχετική μελέτη για κτήριο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου σε χώρο που ανήκει στο Δήμο, ωστόσο ακόμα δεν έχει προχωρήσει.

«Δεν έγινε απολύτως τίποτα. Κανένα έργο στην περιοχή μας» δήλωσε ο τοπικός σύμβουλος Σ. Τζιβράς, προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή είναι απούσα από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές μέχρι σήμερα «γεγονός που απογοητεύει ακόμα και όσους έχουν διάθεση για προσφορά».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» κ. Ανδρέας Τζουραμάνης δεσμεύτηκε για την ανάδειξη των προβλημάτων των κατοίκων, επισημαίνοντας την ανάγκη αποκέντρωσης κάποιων υπηρεσιών του δήμου προκειμένου να προωθούνται και να επιλύονται άμεσα τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινότητες. «Η Πρωτοβουλία υποστηρίζει την αποκέντρωση υπηρεσιών που θα αποκαταστήσει την αμεσότητα μεταξύ πολίτη και δήμου. Γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να χτίσουμε την Πάτρα Αλλιώς!»